keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kohti PohjanmertaToinen viikonloppu Saksassa ja suuntana Pohjanmeren rannikko ja Cuxhaven. Lähdettiin matkaan host-veljeni kanssa perjantaina iltapäivällä Dortmundista junalla kohti pohjois-Saksaa. Bremenissä ja Bremerhavenissa vaihdeltiin junia ja lopulta päädyttiin Cuxhavenin juna-asemalle. Ensimmäinen pätkä Dortmundista Bremeniin meni lattialla istuskellessa, kun juna oli yksinkertaisesti vaan niin täynnä. Kaksi muuta etappia menikin sitten huomattavasti mukavammin, kun ei tarvinnut lattialla istua. Eikä junakaan edes palanut tällä kertaa.

Cuxhavenista host-veljeni isoäiti tuli hakemaan meidät ja lyhyen automatkan jälkeen päädyttiin Sahlenburg nimiseen pikkukylään, josta tuli meidän majapaikka seuraaviksi kolmeksi päiväksi. Meillä oli pieni huoneisto maaparvekkeella samasta majatalosta, jossa host-veljeni isoäiti oli vuosikymmenten ajan käynyt. Rannalle matkaa oli suunnilleen kilometrin verran aina vähän reitistä riippuen.

"Saksan Välimeri"

Pohjanmeren rannikko on kuin Saksan välimeren ranta, mutta ilman samanlaista paahtavaa kuumuutta, tai ainakin nyt, kun me olimme siellä kesäkuun puolivälissä niin ilma ei ollut ainakaan liian kuuma.

Mitään kovin mullistavaa ei viikonloppuna tehty. Kunhan rentouduttiin, katseltiin nähtävyyksiä, ihmeteltiin vuorovettä (tai pääasiassa minä ihmettelin) ja iltaisin istuttiin hämyisessä kellarikapakassa rantakadulla, jota piti 80-vuotias afganistanin sotaveteraani yhdessä bulgarialaisen vaimonsa kanssa ja juotiin alsteria. Hyvin sympaattinen pariskunta :3

Mutta antaa kuvien nyt puhua puolestaan tekstin sijaan.

Kantakapakka "Kajüte"
Ja alster (eli 50/50 olutta ja spritee)
#artsy
Cuxhavenin keskusta
Hullu vuorovesi
Meduusat oli hienoja
Matka naapurikylästä piti olla parikymmentä minuuttia, mutta se olikii tunti :DD
Yleensä en oluesta tykkää mut tää oli hyvää, ja alster myös

Cuxhavenin satama, Alte Liebe
Muutama...
... maisemakuva
Pohjanmeri
Seuraavaksi ajattelin haastaa itseni kirjoittamaan yhden postauksen koko reissusta saksaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti