sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Haaveena roadtrip Eurooppaan - reitin suunnittelua part 1

Koko reitti. Näyttää aika pitkältä
Aiemmassa osassa suunnittelin reissua melko yleisellä tasolla, mutta nyt ajattelin miettiä yhden mahdollisen reitin Euroopan roadtripille, jonka kesto olisi noin kuukauden verran. 15 päivän kohdalla pitäisi siis olla keskimäärin kaukaisimmassa kohdassa. Matkalle lähdössä jo tämä suunnittelu vaihe on ihan paras. :)

Kotoa Kaunakseen
Ensiksi olisi tietysti suunnattava siis kohti Helsinkiä. Siitä reitti voisi jatkua Suomenlahden yli Tallinnaan. Tallinna on kuitenkin niin nähty, että sinne ei ehkä huvita jäädä. Sen sijaan vielä saman päivän aikana voisi ajaa Pärnuun, jossa kerran olen käynyt, mutta siitäkin on jo muutama hetki. Siitä matka voisi jatkua Via Balticia pitkin Riikan kautta (ehkä yksi yö siellä) kohti Liettuaa ja Kaunasta, mikä kuulemani mukaan on oikein kaunis kaupunki, jossa voisi vaikka viettää kaksikin yötä.

Kaunaksesta Mariboriin muutaman mutkan kautta
Kaunaksesta voisi sitten jatkaa matkaa kohti Puolaa ja Warsovaa. Siellä voisi sitten tehdä taas muutaman päivän stopin. Warsovan jälkeen voisi ihan hyvin jatkaa vielä Via Balticaa pitkin aina sen päätepisteeseen Prahaan asti. Prahasta voisi sitten suunnata Itävallan Linziin ja heti seuraavana päivänä jo Sloveniaan ja Mariboriin. Aika nopea etenemistahti johtuu siitä, että tavoitteenahan on siis päästä Välimerelle asti ja ehtiä viettääkin siellä muutaman päivän ja sen jälkeen ehtiä ajella vielä Länsi-Euroopassakin.

Mariborista Riminille ja San Marinoon
Seuraavana päivänä sitten olisikin aika saavuttaa Välimeri. Eletään siis todennäköisesti päivää 11 ja Mariborista olisi aika suunnata pizzan ja pastan luvattuun maahan eli Italiaan ja rakastavaisten Venetsiaan. Venetsia on todennäköisesti melko kallis joten on ehkä parempi suunnata hieman eteenpäin vaikkapa Riminille, joka on perinteikäs lomakohde Italiassa. Siellä voisi sitten viipyä vaikka kolmekin yötä ja käydä päiväreissulla kääpiövaltio San Marinossa. Kui siistii! Pikkuvaltiot on aina jotenkin ollu tosi sympaattisia mielestäni. :3

Riminiltä Luxembourgiin
Riministä matkaa voisi jatkaa suoraan Alpeille ja vaikkapa Saas Feehen, jossa mielelläni yöpyisin vaikka kaksikin yötä. Tällä hetkellä oltaisiin siis jo matkan puolivälissä. Vaikka Sveitsi ei pinta-alaltaan kovin suuri ole niin matkoissa siellä kestää aikaa jonkin verran vuoristoisen maaston vuoksi. Saas Feestä matka jatkuisi sitten Baseliin, joka sijaitsee aivan Saksan ja Ranskan rajojen kupeessa.

Luxembourgista Hampuriin Schwerten kautta <3
Baselista matka sitten jatkuisi erittäin kaunista ja vehreää Reinin jokilaaksoa pitkin Saksan ja Ranskan rajalla niin, että Reinin varrella voisi yöpyä vaikkapa kolme yötä ja päätyä lopulta Luxembourgiin. Luxembourgista onkin sitten hyvä palata Saksaan ja ajella vaikka Kölnin kautta suoraan Schwerteen. <3 Schwertessä voisi viipyä sitten vaikkapa kolme yötä ja nähdä ihmisiä ja käydä Dortmundissa ja muuten vaan nauttia Schwertestä.

Hampurista Tukholmaan ja sieltä kotiin
Schwerten jälkeen on varmasti jo aika lähteä nousemaan pohjoista kohti, jotta ehtii kotiin kuukaudessa. Schwertestä suuntana Hampuri, jossa yhden yön vierailu ja matka jatkukoon kohti Tanskaa. Hampurista siis ajellaan Tanskaan vaikkapa saaristoa pitkin. Köpiksestä sitten voisi jatkaa vielä Jönköpingiin, joka sijaitsee Vätternin rannalla. Seuraavana päivänä suuntana olisi sitten tuttu ja turvallinen Tukholma ja siitä heti lautalla kohti Helsinkiä. Seuraavana päivänä eli päivänä nro. 31 ajellaan sitten kotiin toipumaan reissusta.

Tämä reitti käsittäisi siis 16 maata, joista tällä hetkellä yhdeksän olisi minulle uusia. Kui siistii! Tiivistettynä reitti kulkee siis Suomi, Baltian maat, Puola, Tsekki, Itävalta, Slovenia, Italia, San Marino, Sveitsi, Ranska, Saksa, Luxembourg, Saksa, Tanska, Ruotsi, Suomi.

Näin ainakin mitä etukäteen ajattelen niin ei kannata tehdä liian tiukkaa suunnitelmaa niin että on mentävä juuri jotakin tiettyä reittiä pitkin ja oltava juuri kolme päivää tietyssä paikassa. Jos paikka on umpi tylsä niin eteenpäin vaan. Jonkinlainen suunnitelma pitää olla, mutta siinä pitää olla joustovaraa äkkinäisille mielenmuutoksille, yllättäville sattumille ja mielihaluille. Tämä suunnitelma on kuitenkin varmasti liian löyhä osittain, mutta toisaalta hirvittävän kunnianhimoinen.

"Haluan leiriytyä tässä järven rannalla vielä toisen yön
ja syödä tuossa ravintolassa, uudestaan :3"

-Seuraavaan kertaan-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti