sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Paluu tulevaisuutee: Stadi vs. Tampere -edition

Vähän aikaa sitten tein postauksen tulevaisuuden suunnitelmista, jossa pohdin mm. tulevaa jatko-opintopaikkaani ja esille tulikin kaksi kaupunkina: Helsinki ja Tampere. Tässä postauksessa perkaan Stadin ja Tampereen hyvät ja huonot puolet tulevaisuuden opiskelukaupunkina. Ja Tampere ja Stadi on päätyny mun ykkös opiskelukaupunkitoiveiksi varmaa siitä syystä, että niistä molemmista on noin neljän tunnin matka tänne kotikonnuille, mikä on melko sopiva. Ei liian lyhyt, eikä liian pitkä. Lisäksi nämä kaupungit ovat tarpeeksi suuria. Esimerkiksi Kuopio on liian lähellä ja liian pieni.

Ensin on ehkä ihan hyvä miettiä opiskelutarjontaa eli mitä voin opiskella näissä kaupungeissa. Tällä hetkellä minulla ei ole oikeastaan muita kiinnostuksen kohteita kuin Media-ala ja oikeustieteet. Näistä oikeustieteet löytyvät vain Helsingistä yliopistolta. Media-ala, joka tällä hetkellä on se number one omissa papereissani löytyy sekä Tampereelta että Helsingistä.

Helsinki..., c: Yle
Tampereella olisi mahdollista opiskella yliopistossa journalistiikkaa ja viestintää ja Helsingissä yliopistossa sitä samaa. Lisäksi Stadista löytyy Haaga-helian AMK, jossa voi opiskella journalismikoulutuksessa medianomiksi. Näistä tällä hetkellä tuo yliopisto kiehtoisi enemmän.

Sitten vähän muita juttuja näistä kaupungeista, niin plussia kuin miinuksia.

Matkaa täätlä molempiin on siis suurin piirtein se neljä tuntia, mikä on melko ihanteellinen. Helsingin sijaintiin otetteva huomioon meren läheisyys ja se, että Jumbo-päivän sijaan voikin lähteä tuosta noin vain Tallinnaan päiväksi. Tampereella tämä on hieman työläämpää. Myös lentokentän suhteen pisteet menee Stadille. Paljon helpompihan se on lähteä matkaan, jos kenttä sijaitsee puolen tunnin junamatkan päässä. Sijainti molemmilla on siis melko hyvä, mutta kyllä tässä asiassa Helsinki kuitenkin pesee Tampereen.

Kaupunkien koissa on myös eroja. Onhan Helsinki nyt huomattavasti suurempi ja metropolimaisempi kuin Tampere, mutta Tampereella hyvänä puolena on ehdottomasti se, että vaikka ei asuisikaan aivan keskustassa niin keskustaan ei mene tuntia jostain lähiöstä bussilla. Välimatkat ovat siis Stadissa huomattavasti suurempia, mutta toisaalta siellä on myös hyvin toimiva julkisten verkko, mikä on kehittynyt ehkä hieman kattavammaksi kuin Tampereella.

Tässä elämäntilanteessa en näkisi järkevänä pitää autoa, mikäli muutan Helsinkiin, sillä pysäköinti siellä on melko tyyristä. Tampereeella voisin harkitakin omaa autoa, mikäli asunnon sijainti ei olisi aivan keskustassa.

...vai Tampere?, c: yle.fi
Tampereella asuntojen vuokrat ovat hieman edullisempi kuin Helsingissä. Tampereella asunnon kohtuullisella sijainnilla voi saada jo 500 eurolla, kun Helsingissä samankaltaisesta asunnosta saa pulittaa satasia enemmän. Eli jos rahaa on rajallisesti, kuten opiskelijoilla yleensä on niin Tampere on se halvempi vaihtoehto.

Helsingissä on myös tietty enemmän menoa ja erilaisia tapahtumia, mutta ilmeisesti Tamperekaan mikään ihan kuollut kaupunki sillä suunnalla ole. Itselläni asuu myös molempien sekä Tampereen että Helsingin lähettyvillä sukulaisia, mikä on ihan mukava juttu tietty.

Lopulta kun tätä asiaa nyt tässä  on pohtinut niin onko sillä edes niin suurta väliä, että kumpaan nyt seuraavaksi sitten suuntaa? Helsinki nyt aina on ollut unelmani, että sinne takaisin pääsisin, kun siellä olen syntynyt eli paljasjalkainen stadilainen olen vaikken siellä nyt varmaan lähes 15 vuoteen olekaan asunut, mutta silti. Jos nyt päädyn Tampereelle, mikä on se järkevämpi vaihtoehto tällä hetkellä, niin sitten opiskelujen jälkeen voisi olla parempi ajoitus muuttaa takas Stadiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti