sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

En gång i Stockholm - Tukholman reissun ajatukset


Viime aikoina ole kyllä ollut aikaa kirjoittaa yhtään mitään. Toukokuussa tekemättömien koulutehtävien pino oli aikamoinen, kun en aloittanut niiden tekemistä jo alkujaksosta. Nyt kaikki on kuitenkin tehty, koeviikostakin selvitty hengissä ja kesäloma alkanut. Sijainti on jo nyt Saksa ja Schwerte mutta ennen Saksa postauksia on ehkä ihan hyvä postata Tukholman reissun kuulumiset, jotka ovat aina vain lykkääntyneet ja lykkääntyneet

Nollanollasata Keskihesa
Nyt siis Tukhoman reissun ajatuksi. Kuvia bränärillä kameralla tuli varmaan noin 700 vajaan viikon reissulta, joten siinähän sitten on, mistä valita. Tiistaina aamuvarhain tapasimme siis toisemme bussipysäkillä viitostien varressa, jossa sitten hyppäsimme Onnibussin kyytiin, jolla oli suuntana Helsinki ja Kamppi. Helsingissä aikaa jäi juuri sopivasti syömiseen, mikä tarkoitti siis Vapianoa. (<3)

Lentoon, lentoon!
Mahat täynnä oli sitten hyvä suunnta rautatieasemalle ja sieltä Kehärataa pitkin lentokentälle. Kehärata on kyllä monta kertaa kätevämpi kuin lentokenttäbussi, jolla kuljimme esimerkiksi viime syksynä, kun matkasimme Saksaan.


Lento Tukholmaan oli hieman omituinen pituutensa puolesta. Kone ehti hädin tuskin nousta ja sitten pitikin aloittaa jo laskeutumisvalmistelut. Arlandasta jatkettiin sitten junalla Tukholman keskustaan ja sieltä sitten hotelille, joka oli aivan kaupungin keskustassa. Majoituimme siis Scandic Klarassa, joka sijaitsi aivan muutaman minuutin kävelymatkan päässä Sergelin torilta. Sijainti oli siis mitä mainioin. Illalla lyhyen kaupungilla käppäilyn jälkeen uni kyllä maistui.

Iltakävely Tukholmassa
Pääkatu valmiina seuraavan viikon Euroviisuihin
Keskiviikko aamuna jo ennen heräämistämme Petolahden lukion opiskelijat olivat saapuneet Tukholmaan ja samaan hotelliin kanssamme. Aluksi vuorossa oli muutamia ryhmäytymis tehtäviä. Näiden jälkeen jatkoimme kaupungille ja Room Escapeen. Room Escape on siis yhteistyötä vaativa tehtävä, jossa voi tarkoituksena olla paeta esimerkiksi vankilasta tietyssä ajassa. Joka ryhmään kuului sekä leppävirtalaisia että petolahtelaisia. Meidän ryhmämme oli toinen kuudesta ryhmästä, jotka selvisivät tehtävästä ajoissa.

Torilla ennen Room escapea. Mansikat oli pahoja.
Tekniska museet
Room Escapen ja hetken vapaa-ajan jälkeen suuntana oli Tekninen museo, jossa esillä oli mm. ihmiskunnan keksintöjä sekä erilaisia aisteihin liittyviä toiminnallisia tehtäviä. Illalla aikaa jäi vielä ihastella Kungsträdgårdenia, sen kirsikkapuita sekä Euroviisukylää, joka tosin ei vielä ollut täysin valmis ja avoinna.

Euroviisukylä
Countdown
Ja syödä jäätelöä
Ei, en käytä kynsilakkaa. Piti lainata jäätelöä kuvaa varten, kun ehdin tuhota omani.
Torstai aamu valkeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä. Koko reissun aikana ei tainnut sataa kertaakaan ja pilviäkin oli hyvin harvakseltaan. Torstai aamuna vuorossa oli ostosreissu Mall of Skandinaviaan, Skandinavian suurimpaan ostoskeskukseen, joka oli valmistunut edellis vuonna. Shoppailun jälkeen palasimme keskustaan ja hetken hengähtämisen jälkeen olimme taas menossa. Tällä kertaa suuntana oli Abba Museum ja sen jälkeen Gröna Lund.

ABBA
Abba Museum oli kyllä kaiken kaikkiaan upea. Muutama tunti museossa riitti ja suuntasimme viereisen Gröna Lundin laitteisiin. Gröna Lund oli ehkä hieman pienempi kuin olin etukäteen ajatellut. Huvipuistossa aika kuluikin nopeasti ja aurinko alkoi pian laskea mailleen. Olimme viisaita ja lähdimme Gröna Lundista lautalla pois ennen erään suositun ruotsalaisräppärin keikan loppua välttääksemme ruuhkat. Auringon lasku ja valaistu Gröna Lund olivat melko upea näky lautalta käsin. Lauttasatamsta olikin sitten hieman pidempi kävelymatka hotellille kuin olimme arvioineet, mutta lopulta selvisimme perille hotellille. 

Gröna Lund
Taas Gröna Lund
Artsyt iltakuvailut lautalta
Perjantai olikin sitten viimeinen päivä Tukholmassa. Paljoa siinä ei nyt ehtinyt puuhastella, mutta aina löytyi aikaa yhdelle kaupunkisuunnistukselle.

Möt mig i gamla stan
Tehtävänä oli suunnistaa vanhassa kaupungissa ja vastata Kungsträdgårdenilla euroviisu aiheisiin kysymyksiin sekä kuvata oma flash mob -video jostakin euroviisusta. Meidän ryhmämme oli opettajien lisäksi ainoa, joka sen teki. Ja voin kyllä sanoa, että ohikulkijat saattoivat katsoa hieman pitkään, kun sitä kuvasimme. Mutta hauskaa oli!

Tuossa vedettiin huokea Flash Mob
Suunnistamisen jälkeen Petolahtelaisten oli kiirehdittävä kentälle ja kotimatkalle.

Kotimatka alkaa
Meidän määränpäänämme oli sen sijaan Tukholman satama ja Silja Linen -terminaali. Laivalla ohjelmistoon kuului buffet (luonnollisesti), Grease musikaali sekä tietysti vähän tax free -ostoksia sekä juhlimista. Osalla pidempään, osalla lyhempään. Muistaakseni taisin päästä nukkumaan jo ennen neljää kun taas osa veti samoillla silmillä seuraavaan päivään.
Onnibussissa lauantaina unimaittoi suurimmalle osalle väsyneistä matkalaisista. 

Kiitos kaikille upeasta reissusta ja projektista!

Bada Nakna!
PS. Seuraavassa postauksessa ollaankin jo sitten Saksassa!

PPS. Muistahan liittyä lukijaksi niin et missaa yhtään postausta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti