torstai 17. marraskuuta 2016

Yllättävä vierailu viinitilalle ja Milano - muodin mekka


Maranellon jälkeen suunnaksi otettiin muodin mekka eli Milano. Matkaan tuli kuitenkin yllättävä mutka, kun päädyimme vierailemaan viinitilalla. Koko matkan ajan oltiin puhuttu, että olisi upeaa päästä vierailemaan viinitilalla ja lopulta pienen selvittämisen jälkeen jossain tienvarsi hotellissa saimme ajo-ohjeet Venturini Baldini nimiselle viinitilalle, jonne oli heidän mukaansa noin 20 minuutin matka, mutta navigaattori sanoi 40 minuuttia. Italialainen aikakäsitys ja auton nopeudet ovat aivan toista luokkaa. Lopulta löysimme sinne melko helposti ja saimme aivan privaatin opastetun kierroksen siitä kuinka erilaisia viinejä ja balsamicoja valmistetaan ja kierros huipentui viinin maisteluun kera juustojen ja makkaran.Balsamicon valimistusta. Vanhimmat saattaa olla noin 45 vuotta vanhoja.

Lopuksi viinin maistelua.
Tämän jälkeen kello alkoi olla jo niin paljon, että päätimme ajaa moottoritietä pitkin Milanoon saakka, mutta loppumatkasta meitä kohtasikin yllätys, kun tuli aika maksaa tietulli moottoritieltä poistuttaessa. Lasku oli noin 70 euroa, kun aiempina päivinä se on ollut enintään 14 euroa. Hieman järkytti tämä summa. Tietullista selvittyämme löysimme hotellimme Milanosta ja suuntasimme keskustaan.

Duomo

Muodin mekka


Monet sanovat, että Milano ei sykähdytä varsinkaan ensimmäisellä kerralla ja on rujo ja jopa rumakin kaupunki, mutta olen eri mieltä. Ainakin keskusta ja ne alueet, missä me kävimme olivat oikein viihtyisiä ja arkkitehtuurisestikin kauniita. Illalla tuomiokirkko Duomo oli ehtinyt jo mennä kiinni, joten päätimme tulla käymään siellä vielä seuraavana aamuna ennen kuin suuntasimme ostoskeskukseen mm. Primarkille. Ostosreissu sitten päättyi siihen, että seitsemän ihmistä tunkee ostoksiaan matkalaukkuihinsa kauppakeskuksen parkkipaikalla.


Pakko vielä todeta, että Italia oli kyllä upea ja viiden päivän aikana ehtii nähdä yllättävän paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti