perjantai 22. tammikuuta 2016

Muuntautumiskykyinen couscous salaatti

Nyt ajattelin jakaa yhden pitkäaikaisista suosikki ruuistani, joka on joka kerta erilainen ja jota tulee tehtyä aivan liian harvoin. Couscous salaatti on hyvin muuntautumiskykyinen, helppo kuin mikä ja taivaallisen hyvä ruoka tilanteeseen kuin tilanteeseen. Couscous salaatti käy vaikka välipalaksi tai lounaaksi(riippuen täyttävyydestä ja nälästä tietty), juhliin tai vaikka perjantai illan chillailu ruuaksi. Ohje on vain suuntaa antava ja ainesosia ja määriä voi muutella omaan makuun sopivaksi. Ja pieni varoitus: salaattia tulee helposti melko paljon ainakin itselläni yleensä suuri Ikean metallikulhollinen xd Näin kävi myös tällä kertaa, kun tarkoitus oli tehdä tätä itselle viikonlopuksi. Sitä on nyt sit armeijalle. Onneksi tämä kuitenkin säilyy ja jopa paranee tekeytyessään jääkaapissa.
Ja jos joku ei tiedä, mitä couscous on niin maailman luotetuinta tietolähdettä Wikipediaa lainatakseni: "Couscous on berberikansojen keittiön erikoisuus, karkeaksi jauhetusta viljasta tehty ruoan lisäke. Kuskus valmistetaan yleensä durumvehnästä, mutta joskus myös ohrasta ja hirssistä." Ja typerästi joku suomeksi keksinyt, että se olis kuskus... Ei,ei,ei,ei,ei! SE ON COUSCOUS! :)

Couscous salaatti
Tarvitset:
  • 3 dl Couscousta (ylläri :))
  • Vettä
  • Kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
  • Oliiviöljyä sopivasti
  • Lime tai sitruuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 paprika
  • 1 puna- tai shalottisipuli
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 tlk linssejä
  • Fetaa
  • 1 dl pakastemaissia
  • 1 dl oliiveja
  • Valkosipulia maun mukaan
  • Tuoretta basilikaa
Ohje:
  1. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä veden sijaan kasvislientä, jonka voi tehdä myöskin pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä valmis couscous.
  2. Lisää valmiiseen couscousiin oliiviöljyä, limeä tai sitruuna, suolaa ja mustapippuria. Tässä vaiheessa maustamisen kanssa kannattaa olla vielä varovainen. Mausteita on helppo lisätä myös myöhemmissä vaiheissa aseteltaessa makuja kohdalleen.
  3. Paloittele kirsikkatomaatit, paprika, sipuli, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, feta (mikäli ei valmiina kuutioina) ja oliivit haluamasi kokoisiksi. Lisää couscousin joukkoon.
  4. Sulata maisseja, huuhdo linssit lävikössä. Lisää salaattiin. 
  5. Revi basilikaa salaattiin. Säästä vähän myös koristeluun. :)
  6. Sitten kaikki vaan kunnolla sekasin, testaa maun ja lisää mausteita tarvittaessa sekä muutama basilikan lehti päälle koristeeksi.
  7. Sitten vaan syömään ja nauttimaan.
Vinkkejä:

  • Ohjeen ainemäärät ovat suuntaa antavia ja niitä voi siis soveltaa mielensä mukaan. 
  • Ja couscous salaattiin voi oikeastaan laittaa melkei mitä vaan keksii, Jos lihaisampaa haluaa niin sitten joukkoo kalaa, kanaa, lihaa. Mitä nyt haluaa.
  • Mausteita voi lisäillä omien mieltymysten mukaan.
Kertokaa miten onnistu, jos kokeilitte. Tykkäsittekö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti