Couscous salaatti
- 3 dl Couscousta (ylläri :))
- Vettä
- Kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
- Oliiviöljyä sopivasti
- Lime tai sitruuna
- Suolaa
- Mustapippuria
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 paprika
- 1 puna- tai shalottisipuli
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 tlk linssejä
- Fetaa
- 1 dl pakastemaissia
- 1 dl oliiveja
- Valkosipulia maun mukaan
- Tuoretta basilikaa
- Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä veden sijaan kasvislientä, jonka voi tehdä myöskin pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä valmis couscous.
- Lisää valmiiseen couscousiin oliiviöljyä, limeä tai sitruuna, suolaa ja mustapippuria. Tässä vaiheessa maustamisen kanssa kannattaa olla vielä varovainen. Mausteita on helppo lisätä myös myöhemmissä vaiheissa aseteltaessa makuja kohdalleen.
- Paloittele kirsikkatomaatit, paprika, sipuli, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, feta (mikäli ei valmiina kuutioina) ja oliivit haluamasi kokoisiksi. Lisää couscousin joukkoon.
- Sulata maisseja, huuhdo linssit lävikössä. Lisää salaattiin.
- Revi basilikaa salaattiin. Säästä vähän myös koristeluun. :)
- Sitten kaikki vaan kunnolla sekasin, testaa maun ja lisää mausteita tarvittaessa sekä muutama basilikan lehti päälle koristeeksi.
- Sitten vaan syömään ja nauttimaan.
- Ohjeen ainemäärät ovat suuntaa antavia ja niitä voi siis soveltaa mielensä mukaan.
- Ja couscous salaattiin voi oikeastaan laittaa melkei mitä vaan keksii, Jos lihaisampaa haluaa niin sitten joukkoo kalaa, kanaa, lihaa. Mitä nyt haluaa.
- Mausteita voi lisäillä omien mieltymysten mukaan.
Kertokaa miten onnistu, jos kokeilitte. Tykkäsittekö?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti