maanantai 30. tammikuuta 2017

Mansesteri - Maskin alta


Tampereelta ponnistava, superhitistään Saravon Pekkakin tunnettu, pitkäaikainen hip-hop trio Mansesteri julkaisee huomenna 31. tammikuuta uuden studioalbuminsa Maskin alta. Mansesterin muodostavat pitkän uran tehneet Mc Mane ja Vainis sekä heidän virallinen keikka DJ, DJ Kalu. Nyt julkaistava pitkäsoitto on pääosin rockrap -henkinen albumi, jossa mukana on myös vierailemassa mm. Popedan kitaravirtuoosi Costello Hautamäki, Tamperelaisen Mustat Enkelit -bändin solisti Jussi Aaltonen, sekä myös pitkän soolouran hiphopin saralla tehnyt Juju.

Sain tuon levyn kuultavaksi ennakkoon ja tässä tulee pieni esikatselu siihen mitä on luvassa:


Albumin biisilista on pitkä ja juokkoon mahtuu paljon erityylisiä kappaleita. Mukana on tietysti myös Saravon Pekka.

01. Katso mua
02. Downshiftataan feat. Juju
03. CVII
04. Legenda
05. Kuumottaa
06. Pahat pojat feat. Läski Salonen & Sarkastinen
07. ARB
08. HippiHoppiRokkari
09. Kermaa
10. Pintaa syvempään feat. Assi Ilona
11. Déjà-Vu
12. Personal trainer feat. Melu
13. Prinsessoja ja putkimiehiä
14. Manifesti
15. Aitoo paskaa feat. Sarkastinen, Methodi & Aladdin
16. Ennen valopilkkuu feat. Mitja Lepistö
17. Oliko wörttii?

Bonus:
(18) Taka-Töölö Remix feat. Henriguez, Pasanen, Zankie & Sarkastinen
(19) Ykköset feat. Costello Hautamäki & Jussi Aaltonen
(20) Saravon Pekka feat. TFC & SO11

Levyn avaa Katso mua niminen biisi, josta löytyy myös levyn nimikko laini maskin alta. Jo tässä biisissä tulee hyvin esille se, että nyt ei ole kyse perinteisestä hip hop levystä vaan tässä kappaleessa räp ja hip hop tapaavat luontevasti rockin.

Downshiftataan biisissä näkyy hyvin paljon se, että Juju on siinä mukana. Kappaleen nimifraasin toisto tuo mieleen mm. Jujun Onnelliseksi hitin jopa hieman psykedeelisen tunnelman.

Kuumottaa niminen kappale on leikittelee tunnettujen suomalaisten biisien nimillä ja laineilla. Biisistä voidaan löytää mm. viittauksia Antti Tuiskun, Cheekin, JVG:n, Robinin, Nikke Ankaran, Tiktakin ja Roope Salmisen ja koirien sekä Chisun biiseihin. Niin Partypapiidipaadi, Tarkenee ja kuin Keinuukin saavat osansa. Tämä ei myöskään ole levyn ainoa biisi, josta löytyy intertekstuaalisia viittauksi muihin artisteihin ja biiseihin.


Pintaa syvempään biisissä on mukana nuori ja lupaava artistin alku Assi Ilona. Biisi kertoo tarinan siitä, kuinka asiat eivät aina ole sitä, miltä näyttävät ja sisimmässä ihminen on paljon muutakin kuin pelkkä ulkokuori.

Prinsessoja ja putkimiehiä  niminen biisi jatkaa levyn intertekstuaalista tunnelmaa aina Sannin debyytti singlestä Prinsessoja ja astronautteja Super Marion maailmaan ja legendaarisen Raptorin Oi beibi kappaleeseen.

Levyn ylivoimaisesti ennakkoon tunnetuin biisi on viime keväänä hitiksi noussut Tapparan pelaajan mukaan nimetty Saravon Pekka kappale.

Levyn voit tilata Mansesterin sivuilta, Levykauppa X:stä tai kuunnella Spotifysta 31.1.


Postaus tehty yhteistyössä Mansesterin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti