keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Heippa 2015, tervetuloa 2016!

Joulusta kutakuinkin hengissä selvitty kaiken syömisenkin jälkeen. Nyt onkin sitten hyvä kirjotella menneestä vuodesta joulusuklaita syöden ja uutta vuotta odotellen. Tajuttoman nopee tää vuos ainaki on menny. Tänä vuonna on tapahtunut vaikka ja mitä, positiivistä ja negatiivistä, isoo ja pientä, merkittävää ja vähemmän merkittävää. Aattelin nyt kuitenkin keskittyy ja miettii sitä, mitä kaikkee hyvää tässä vuodessa on ollu, positiivinen kun olen. Toki välillä on ollu vaikeeta, mutta siitäkin on tultu läpi kavereiden ja perheen avulla. Vaikeuksia ja menetyksiä ei voi unohtaa, mutta ei ne saa päälimmäisenäkään ajatuksissa olla. Vaikee päättää, mistä kohtaa alotella, joten mennään sitten ihan kronoloogisesti.

Heippa 2015... 

Hiihtoloma ja Ruka
...Talvi ja kevät meni ohi melko nopeesti tiiviisti koulua käyden, välillä meni ehkä vähän matalalla, mutta siitä sitten vaan uuteen nousuun. Vuosi alko matkalla perheen ja tädin perheen kanssa Tukholma. Valoa välillä puuduttavaan arkeen toi myös
hiihtoloma, Rukan reissu ja monet lasketut mäet. Kevät meni myös paljolti kesän saksan reissuun valmistautuessa ja varoja kerätessä.
Schwerte porukkaa
Kesältä onkin niiin äärettömän paljon hyviä muistoja, hauskoja tapahtumia ja upeita reissuja. Kesäloma sai oikein kunnon startin, kun kesäkuun alussa suunnattiin saksan ryhmän kanssa viikoksi kohti Saksaa ja Leppävirran ystävyyskaupunkia Schwerteä. Tää oli mun eka kerta Schwertessä ja Saksassa yleensäkin, rakastuin heti tuohon pikkukaupunkiin Ruhrin varrella. En mä tiie mikä siitä tekee niin ihanan paikan, mutta varmaan se on se tunnelma siellä, ne ihmiset, kieli -jota aina päivästä riippuen rakastan tai vihaan-, ja ehkä vähän myös alhaisempi hintataso, mut ehkä iihan vähän vaan.
Se edullinen hintataso, kun jäde maksaa max euron per pallo
Kesäkuu olikin oikei matkustus kuukausi, kun melkein heti mun Schwertestä paluun jälkee suunnattiin kohti Portugalin albufeiraa perheen voimin. Albufeirassa viihdyttiin oikein mukavasti kymmenen päivän ajan aurinkoa palvoen, vaikka alkulomasta matkalaukkujen omat reitit aiheuttivatkin pientä vaivaa. Ei nii siistii, mutta siitäkin selvittiin kokemusta rikkaampana. Shortsien shoppailu +30 asteen lämpötilassa pitkät farkut päällä oli ihan kiehtova kokemus, mutta en ihan heti uusisi, jos ei oo pakko.
Kelpas, ja kelpais nytkin
Saksan ja Portugalin jälkeen olo olikin mitä levännein, ja töihin olikin jo mukava suunnata. Töitä tulikin tehtyä ihan runsaasti paikallisessa ravintola/kahvilassa aina koulujen alkuun saakka, ja vielä viikonloppuisin senkin jälkeen. Ja todellakin olen hyvin erittäin paljon kiitollinen siitä, että oon saanu näinkin hyvän työpaikan. :)
Ehkä maailman paras tonnikala-annos <3
Töiden lomassa aikaa jäi kuitenkin vielä paljon muullekin. Tottakai kesään kuuluu mökkeily, saunomisen, uimisen ja kaiken muun mökkeilyyn kuuluvan kanssa. Mökkeilyn tuloksena aika monta kuvaa auringonlaskusta.
Ne auringonlaskut <3
Ja toki, kun kyse on kesästä niin yks asia on pakko mainita ja se on kaverit. Miten monta hauskaa iltaa meillä olikaan hyvien juttujen ja ruuan kanssa. Välillä meni aamuyölle asti, mutta mitäpäs se valoisina kesäöinä haittaa.  No, onneks kohta on taas kesä ja kaverit (vai kärpäsetkö se oli?). Kui siistii! Tää oli kyl tähä mennessä siistein kesä evör!

No kyllähän se syksy tuli sieltä sitten lopulta kesän jälkeen ja arkeen ja lukioon oli palattava. Kaks ekaa jaksoo oli kyllä tosin niin rentoja, että huh huh. Nyt kolmos jakson alussa joulukuussa olikin sitten ihan järkyttävää, kun keskellä päivää ei ollu yhtään hyppyjä. :(
Syysloma ja Tallinna
Matkustelu sai sitten jatkoa syyslomalla, kun perheen kanssa suunnattiin muutamaksi päiväksi Suomenlahden toiselle puolelle Tallinnaan. Matkustus jatkui syysloman jälkeen heti muutaman päivän visiitillä koulun toki-projektin merkeissä Petolahdelle,lähelle Vaasaa. Petolahden lukio on Leppävirran lukion ystävyyslukio, ja molemmin puolisten vierailujen tarkoitus on kartuttaa toisen kotimaisen osaamista puolin ja toisin.
Schwerte <3
Seuraava syksyn iso juttu oli sitten lukion opiskelijakunnan yleiskokous, missä musta tuli OPKH:n pj seuraavaks vuodeks. Samana päivänä oli myös musa kolmosen konsertti, mikä sitten enteileekin sitä, että seuraava huippuhetki on, ylläri ylläri: Musiikin ryhmän matka Schwerteen. Siitä en sen enempää nyt tarinoi, koska siitä voi lukea täältä. Totean vaan, että oli ihan törkeen kivaa!

Jos aattelee tätä vuotta kokonaisuutena nii kyl tässä enemmän on ollu hyvää, kun huonoo. Varsinkin loppua kohden vuosi on vaan parantunu :3 Mitähä ens vuonna?...
Best nine 2015

...Tervetuloa 2016!

Oijoi! Ihan kohta joutuu sit opettelee kirjottamaan kutosen vitosen sijaan. Mitähän sitä uskaltaa odotella ens vuodelta.

Heti kohtahan tässä on jo tulossa Wanhojen tanssit helmikuussa, minkä jälkeen onkin enää hetki siihen, kun alaikäisyyteni päättyy juuri mukavasti ennen hiihtolomaa. Toiveissa olisikin saada jo korttikin ennen lomaa. Hiihtolomalla sitten suunnataankin taas Rukalle. Maaliskuun lopussakin näyttää jo ohjelmaa löytyvän, sillä joku meni ilmoittautumaan historian yo-kirjoituksiin...

Kevät varmaan taas hurahtaa nopeasti ja kohta onkin jo kesäkuu, koulun loppu ja aika suunnata takaisin Schwerteen, tällä kertaa noin 2,5 viikon työharjoitteluun sanomalehteen. Kui siistii! En malta oottaa. Kohta pitää jo lentojakin rueta varaamaan. Schwerten jälkeen kutsuukin sitten varmaan menneeltäkin kesältä tuttu työpaikka. Toiveissa olisi ehtiä johinkin festareillekin ensi kesän aikana.
Minne sitten?
Syksyyn on niin pitkä aika, että sinne suunniteltuna on vasta saksan ja ruotsin yo-kirjotukset. Ja jonnekin on kyllä pakko varmaan matkustellakin. Kuka lähtee messiin? :D ja minne?

Eli eikai täs muuta kun...

Kiitos vuosi 2015 ja tervetuloa vuosi 2016! 
Hyvää uutta vuotta ihmiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti