keskiviikko 16. joulukuuta 2015

"Matkustan ympäri maailmaa..."

Matkustaminen. Varmasti yksi parhaista asioista, mihin voi aikaansa ja rahaansa käyttää. Mulla on ollut koko pienen ikäni niin onnellinen tilanne, että on ollut mahdollisuus matkustella niin Suomessa kuin ulkomailla. Nyt keskityn kuitenkin ulkomaanmatkoihin. Ainakin itselläni matka tuntuu jo alkavan siitä, kun matkaa suunnitellaan, varataan lippuja ja tehdään muita käytännön järjestelyjä.
Missäs sitä on tullu käytyä?
Ja missäkö kaikkialla olen sitten käynyt? Karttaan merkkasin kaikki maat, joissa on tullut piipahdettua ainakin kerran, osassa hyvinkin monta kertaa. Eniten on varmaan tullut vierailtua Virossa ja Ruotsissa, joista ei nyt ihan selkeää käsitystä edes ole, että montako kertaa siellä on tullut laivailtua. Myös Espanja on ollut kovassa kulutuksessa kuuden matkan verran. Lisäksi Saksassa ja Turkissa olen kaksi kertaa käynyt, muissa sitten sen yhden kerran.
Alpit
Matkalle lähdössä on aina se semmonen omanlainen tunnelma ja mukava jännitys siitä, mitä tulevan pitää, vähän kun hyppy tuntemattomaan. Matkustaminen on varmasti opettanut paljon vieraista maista ja kulttuureista, sekä toki myös kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa, mikä on aina silloin tällöin ollut ihan ihan paikallaan. Sen jälkeen, kun lento on ollut myöhässä 18 tuntia niin ei jaksa enää kaikkein pienimmistä asioista nipottaa vaan on ihan tyytyväinen, että pääsee viimein kotimatkalle. Kovinkaan paljoa mitään ikäviä yllätyksiä ei ole tullut vastaan noissa maissa, missä olen käynyt.
Mikähä maa tää vois olla?
Seuraavassa postauksessa voisin vähän miettiä, mitkä on ollu niitä parhaita kohteitä, missä oon käyny ja mitä voisin suositella muillekin. Kui siistii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti