sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Cheek - Alpha omega tour


Keikat, konsertit ja kaikenlainen elävämusiikki on aina ollut lähellä sydäntäni. Oon aina valimis lähtemään keikalle, jos joku pyytää. Musiikista välittyy aivan erilainen, erityinen, fiilis, kun sen kuulee livenä.


Eilen olin sitten katsomassa Suomen tämän hetken suurinta ja suosituinta räppäriä, Cheekkiä, Mikkelin jäähallissa. Tai voisi varmaan sanoa, että Suomen suosituinta artistia ikinä tähän mennessä. Moniko on myynyt loppuun kaksi Olympiastadionia ja 15 jäähallia. Mikkelin jäähallin keikka oli siis osa Cheekin Alpha omega touria, joka käsittää siis kaiken kaikkiaan 15 jäähallikeikkaa. Ja olihan show sen näköinen, mitä ei kukaan suomalainen artisti ole ennen tehnyt.


Keikan aloitti lämppärinä Nikke Ankara, joka veti noin puolen tunnin setin ennen Cheekkiä. Nikeltä kuultiin tietysti miehen kaikki suurimmat hitit, kuten Perjantai 13., Koska sä eroot ja Värifilmi. Myös Niken uuden kappaleen En tiiä sun nimee aikana lavalla nousi myös kappaleessa feattaava uusi, lupaava suomalaisartisti Ollie, jonka debyyttisinkun on määrä ilmestyä kevään aikana.Nikke Ankaran lämmiteltyä yleisö sopivaan fiilikseen oli päästaran aika nousta lavalle. Cheek nousi lavalle kiertueen nimikko biisillä Alpha omega. Show oli rakennettu viiden lyhyen videopätkän varaan, jotka muodostivat tarinan, joka heijasteli Cheekin matkaa huipulle.Kaksituntisen keikan aikana kuultiin lähes kaikki uuden Alpha omege -levyn kappaleet, mutta mukaan mahtui myös runsaasti kappaleita aiemmilta levyiltä. Cheekkiä tuplaamassa keikalla olivat Brädi ja TS. Keikalla nähtiin myös runsaasti vierailijoita joiden joukossa olivat mm. lämppäri Nikke Ankara, Diandra, Sami Saari, Yasmine Yamajako sekä Ilta. Vanhemmista kappaleista kuultiin mm. Liekeissä, Jippikayjei, Sokka Irti ja Mitä tänne jää. Vain elämää biiseistä kuultiin ainostaan Tinakenkätyttö.Paikat meillä oli permannolla ja nokkelasti pääsimme lavan eteen toiseen reunaan, kun kaikki pakkautuivat lavan keskikohdalle. Eli saatiin oikein loistavat paikat. Pakko kyllä sanoa, että kyllähän Cheek hommansa osaa. Pyrot, vaijereiden varassa nouseva lava... kokonaisuudessaan erittäin hyvä keikka. Jos joku löytää vielä lippuja jäljellä oleville keikoille niin suosittelen menemään. Tällaista kiertuetta ei ole ennen Suomessa nähty.


Kaikki palaa!

2 kommenttia: