Kaikki toisen semifinaalin kappaleet löytyvät täältä esiintymisjärjestyksessä.
1. Latvia saa toimia toisen semifinaalin avaajana. Maan viime vuoden hyvää menestystä Tukholmaan lähtee jatkamaan Justs niminen artisti. Justst on vasta 21-vuotias, mutta erittäin karismaattinen näinkin nuoreksi artistin aluksi. Kappale on myös hyvin laadukkaasta kynästä, sillä kappaleesta Heartbeat vastaan maan viime vuotinen edustaja Aminata. Latvian kapple on ollut yksi niistä kappaleista, jotka ovat iskeneet siitä lähtien, kun sen kuuli ensimmäistä kertaa. Heartbeat voisi aivan hyvin olla olemassa ilman Euroviisujakin, mikä on kappaleen kannalta aina positiivinen asia. Tämä kappale vaan toimii joka kerta, kun sen kuulee. Voisin oikeastaan jopa uskaltaa sanoa, että kaikista eniten toivon voittoa Latvialle.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
2. Puolalla oli karsinnoissa mukana hitiksi noussut, Cool me down, joka on noussut Suomessakin Spotify-listoille ja jonka piti voittaa maan karsinta ja keväällä sitten Euroviisut, mutta kuinkas kävikään ja puolalaiset äänestivät omituisesti ja näin ollen maata edustaa 25-vuotias Michał Szpak kappaleellaan Color of your life. Puolan tämän vuotinen kappale on hyvin perinteikkään kaihoisa slaavilainen balladi, jonka voisi kuvitella vetoavan varsinkin Itä-Euroopan maissa, ja miksi ei Suomessakin.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
3. Sveitsiä edustaa tänä vuonna Kanadan Vancouverista kotosisin oleva Rykka, joka on levyttänyt urallaan jo useampia albumeita. Viisulavalla hän esittää kappaleen The Last of Our Kind. Kappaleesta tulee ensivaikutelmalta mieleen esimerkiksi Sian kappaleet. Kappale on melko tavallinen, ehkä jopa liian tavallinen niin, että se jää monien muiden kappaleiden varjoon eikä jää ihmisten mieliin toivotulla tavalla. Rykkalle tulee täysi työ ponnistaa toisen semifinaalin kolmannelta paikalta finaaliin tällä kappaleella, varsinkin jos liveveto ei ole parantunut sitten Sveitsin karsinnoissa nähdystä esityksestä. Varsinkin laulussa oli siinä vaiheessa paljon kehitettävää.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
4. Israelin lippu Tukholmaan lähtee kantamaan Hovi Star, joka valittiin edustamaan Israelia hänen voitettuaan maan karsintana toimineen The Rising Star -kilpailun kappaleelle Made of Stars. Eli tähtiä ei Israelilta ainakaan tänä vuonna puutu. Jos tästä kappaleesta kuuntelee sen version, joka oli mukana maan karsinnassa ja sen jälkeen tämän version, jolla Hovi lähtee Tukholmaan niin näitä ei kyllä tunnistaisi aivan heti edes samaksi kappaleeksi. Ja muutos tapahtui tällä kertaa parempaan suuntaan. Kappale muutettiin kauniiksi voimaballadiksi, jonka esittämisessä ei luulisi Hovilla olevan mitään ongelmia, sillä hänen livevetonsa ovat olleet loistavia.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
5. Valko-Venäjäa tänä vuonna edustaa IVAN kappaleellaan Help you Fly, jolla hän voitti Valko-Venäjän karsinnan. IVAN nousi jo ennen viisuja mediassa otsikoihin, kun Valko-Venäjän delegaatio suunnitteli, että IVAN olisi esiintynyt alasti ja lavalla olisi ollut oikeita susia. Molemmat ideat torpattiin kuitenkin Euroopan yleisradio unionin EBU:n toimesta sääntöjen vastaisina. Kappale itsessään on kokonaiskuvaa mietittäessä sieltä raskaimmasta päästä ja voi näin hyvinkin erottua edukseen muista kappaleista, mikäli IVANin kappaletta ei koeta liian tylsäksi, ennalta-arvattavaksi ja tavanomaiseksi.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
6. Serbian viisumenestystä lähtee tänä vuonna pitämään yllä Sanja Vučić ZAA, joka pääsee esittämään Globenin lavalla kappaleensa Goodbye (Shelter). Sanja Vučić toimii tällä hetkellä pääasiallisesti ska-dub-punk-jazz-yhtye ZAAn vokalistina, mistä syystä Sanja haluaakin esiintyä Tukholmassa nimellä Sanja Vučić ZAA. Sanja on kertonut, että kappaleessa on vahva yhteiskunnallinen sanoma, sillä se ottaa kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kappaleensa hyvin elävästi ja hyvällä laululla esittävä Sanja on varmasti yksi tämän semifinaalin varmoja finalisteja. Kappale on hyvin mielenkiintoinen ja saattaa vaatia useamman kuuntelu kerran, että se kolahtaa. Joka kerta tästä kappaleesta löytyy myös jotain uutta.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
7. Irlannille menestystä lähtee hakemaan myös poikabändi Westlifen riveistä tunnettu Nicky Byrne, joka nyttemmin Westlifen hajottua om siirtynyt soolouralle. Nicky esittää Globenissa Sunlight nimisen kappaleen, jonka teossa artisti itse on ollut myös mukana. Vaikka Irlanti onkin menestynein viisumaa niin menestys ei ole viime aikoina päätä huimannut enkä usko, että kurssi tulee muuttamaan juurikaan tänäkään vuonna, vaikka edustajana on tunnettu artisti. Kappale itsessään on ihan ok ja hyvä, mutta kovin tavallanen ja mieleenpainumaton. Kappaleesta ei juuri tahdo löytyä tarttumapintaa.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
8. Makedoniaa tänä vuonna edustaa maataan viimeksi vuonna 2012 edustanut Kaliopi, joka tavoittelee menestystä tällä kertaa kappaleella Dona, jonka hän on tehnyt yhteistyössä ex-aviomiehensä kanssa. Ei ehkä kaikkein tavallisin parivaljakko. Makedonian viimeinen finaalipaikka onkin juuri vuodelta 2012 jolloin Kaliopi lauloi kappaleen Crno i Belo sijoittuen kolmanneksitoista. Kaliopin ääni on jotain aivan maagista. Vaikka kappaleesta ei edes pitäisi niin jokaisen on kyllä myönnettävä, että Kaliopilla on hyvä ääni. Kappale itsessään saattaa olla ehkä hieman vanhanaikainen, mutta ei anneta sen häiritä, sillä hyvä kappale se on kuitenkin.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
9. Liettuaa edustava Donny Montell on niin ikään tuttu vuoden 2012 Bakun kisoista, kun hän siellä oli mukana Love is Blind nimisellä kappaleella sijoittuen 14:ski. Tänä vuonna Donnyn kappale kantaa nimeä I've been waiting for this night. Donnyn kappale on raikas ja jälleen kerran ruotsalaisen laadun huomaa. Veikkaan, että Donny saavuttaa tällä kappaleellaan finaalipaikan melko vaivattomasti, sillä onhan tämä nyt parempi kuin vuoden 2012 kappale. Tämän lisäksi Liettua on saanut aina melko hyvin kaveriääniä.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
10. Australian viisuhistorian toisena edustajana saa kunnian toimia korealaistaustainen laulajatar nimeltään Dami Im, joka esittää Tukholmassa kappaleensa Sound of Silence. Australia oli viime vuonna mukana ensimmäistä kertaa viisujen 60-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Osallistumisen piti olla ainutkertainen, mutta kuinkas kävikään ja aussit ovat jälleen mukana. Damin kappale on mahtipontinen powerballadi, jonka uskon siivittävän maan myös tänä vuonna finaaliin ja siellä hyville sijoille.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
11. Slovenian lippua Tukholmaan lähtee pitämään ylhäällä ManuElla country-tyylisellä kappaleellaan Blue and Red. Slovenialla on useana vuonna ollut vaikeuksia päästä finaaliin, mutta kahtena edellisenä vuonna se on onnistunut saavuttamaan finaalipaikan. Tänä vuonna finaalipaikan saavuttaminen tulee olemaan kiven alla, sillä vaikka Slovenian kappaleessa ei ole mitään vikaa niin on se kovin unohdettava ja countrt tyylilajina ei ole ehkä se kaikkein parhaiten suureen yleisöön vetoava tyylilaji. Kappaleen sanoitusta nyt ei edes kannata lähteä kuuntelemaan.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
(DSQ)Romaniaa Tukholmassa olisi edustanut Ovidiu Anton kappaleella Moment of Silence, mutta maa pakotettiin vetäytymään kisoista, sillä Romanian yleisradio TVR on tähän mennessä velkaantunut Euroopan yleisradioliitto EBU:lle vuosien saatossa yli kymmenen miljoonan euron verran. Romanian on tähän mennessä päässyt aina finaaliin semifinaalista, mutta veikkaan, että mikäli he olisivat olleet mukana loppuun asti olisi ensimmäinen karsiutuminen voinut olla edessä.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
13. Tanska luottaa tänä vuonna poikabändi poppiin, kun maata lähtee edustamaan Lighthouse X -niminen poikabändi kappaleella Soldiers of Love. Heidän kappaleensa on hyvin tarttuva ja nykyaikaisen kuuloinen. Kappaleesta tulee ehkä hieman mieleen esimerkiksi One Directionin tuotanto. Tanska on menestynyt hyvin 2010 luvulla viime vuoden karsiutumista lukuun ottamatta ja eiköhän se jatka hyvää menestystä tänäkin vuonna ainakin finaalipaikan arvoisesti.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
14. Ukraina kokeilee tänä vuonna jotain hieman erilaista Euroviisuissa, kun se valitsi edustajakseen Jamalan ja hänen kappaleensa 1944, joka kertoo tarinan juurikin vuoden 1944 Stalinin vainoista Krimillä, joilloin Krimin tataarit karkotettiin Siperiaan, mukana myös Jamalan isoäiti, jolle tämä kappale on omistettu. Samalla Jamala toivoo, että ihmiskunta oppisi menneestä ja historian kauhut eivät toistuisi tulevaisuudessa. Kappale aiheutti pienin kohun, kun se valittiin edustamaan Ukrainaa, sillä politiikka on kielletty viisuissa ja tämän kappaleen on katsottu ottavan kantaa Krimin ja Itä-Ukrainan viime aikaisiin tapahtumiin. Ukraina onkin noussut nyt Venäjän ohella toiseksi ennakkosuosikiksi.
Tulos toive: finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
15. Norjan kunniaa viisuihin lähtee puolustamaan Pohjois-Norjasta kotoisin oleva saamelaiset sukujuuret omaava Agnete. Hän voitti Norjan viisukarsinnan aivan ylivoimaisen suurella äänisaaliilla kappaleellaan Icebreaker. Norja luottaa jälleen kerran laadukkaaseen pop-kappaleeseen, joka voi olla sekä hyvä että huono asia. Agneten kappaleen alku tuo varsinkin mieleen Loreenin Euphorian, mutta sitten kertosäkeessä tulee yllättävä rytminvaihdos, mikä tuntui varsinkin ensimmäisillä kuuntelu kerroilla hyvin irralliselta osalta tässä kappaleessa. Muutenkin tämä kappale on hyvä mutta tuntuu kuin tässä olisi viisi eri kappaletta.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
16. Georgiaa Tukholman Euroviisuissa lähtee edustamaan Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz niminen kokoonpano hyvin kokeellisella kappaleellaan Midnight Gold. Jos voidaan sanoa, että joku maa karsiutuu suurella todennäköisyydellä finaalista niin se on Georgia. En näe tässä kappaleessa juurikaan toivoa finaalipaikasta. Toki tämä tuo vaihtelua ja tarjoaa hieman rockimman äänestysvaihtoehdon, mutta löytyykö niitä äänestäjiä riittävästi?
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
17. Albaniaa edustaa tänä vuonna Eneda Tarifa niminen laulajatar, joka voitti Albanian viisukarsinnan kappaleella Përrallë. Perinteiseen albanialaiseen tapaan voittaja tuli aivan puskista hyvin monelle. Monet laulukilpailut läpi kolunnut Eneda päätti myöhemmin vaihtaa kappaleensa kielen englanniksi ja maaliskuussa julkaistiin sitten uusi, englannin kielinen, versio tuosta samasta kappaleesta. Nyt nimi oli vaihtunut muotoon Fairytale.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: ei finaaliin
18. Belgiaa, joka saa päättää toisen semifinaalin, edustaa tänä vuonna Laura Tesoro niminen laulajatar, joka voitti Belgian pienimuotoisen viisukarsinnan vauhdikkaalla kappaleellaan What’s the pressure. Viime vuosina Belgian menestys ei ole ollut mitenkään päätä huimaavaa. Nykyisen semifinaalijärjestelmän aikana maa on ollut finaalissa vain kolmesti. Viime vuonna Loïc Nottet sijoittui upeasti neljänneksi.
Tulos toive: ei finaaliin
Tulos veikkaus: finaaliin
Suorien finalistien kilpailukappaleet
Saksassa ei vältytty tänä vuonna viisudraamalta. Alun perin maan viisuvalinnasta vastaava televisiokanava ARD julisti valinneensa maan viisuedustajaksi kokeneen Xavier Naidoon. Saksalaiset eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä valintaan Naidoon kyseenalaisten kommenttien vuoksi. Muutaman päivän kuluttua ARD ilmoitti, että Naidoo ei edusta sittenkään Saksaa. Päätettiin järjestää julkinen karsinta ja sen voitti vasta 18-vuotias Jamie-Lee Kriewitz kappaleella Ghost. Suurena rahoittajamaana Saksa pääsee suoraan finaaliin.
Italiassakaan ei vältytty pienoiselta draaamalta, kun maan viisukarsintanakin toimivan Sanremo-musiikkifestivaalin voitti jo vuonna 1977 perustettu pop rock -yhtye Stadio, joka kuitenkin kieltäytyi edustus tehtävästä. Heidän sijastaa Ruotsiin lähti Francesca Michielin, joka sijoittui kisassa toiseksi kappaleellaan Nessun grado di separazione. Tämä kappalekin päätettiin lopulta valita maan Euroviisuksi, mutta sen nimi muutettiin englannin kieliseksi, No degree of separation, ja loppuun lisättiin yksi kertosäkeistö englanniksi. Suurena rahoittajamaana Italia pääsee suoraan finaaliin.
Tulosveikkausta on aina yhtä vaikea tehdä, sillä siihen, mitkä kappaleet lopulta selviävät finaaliin vaikuttaa niin monia asia.
Varmasti finaaliin:
- Latvia
- Ukraina
- Australia
- Bulgaria
Todennäköisesti finaaliin:
- Liettua
- Serbia
- Norja
Kiikun kaakun:
- Tanska
- Israel
- Belgia
- Puola
- Irlanti
- Makedonia
Todennäköisesti ulos:
- Sveitsi
- Valko-Venäjä
- Albania
Varmasti ulos:
- Slovenia
- Georgia
Katsotaan miten paljon veikkaukset menee huti. Kappaleiden perusteella sanoisin siis näin, mutta live-esitykset voivat muuttaa aivan kaiken. Olisi mielenkiintoista kuulla myös teidän ajatuksia tämän vuotisista Euroviisuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti