sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

ROMANIA: Ilinca & Alex Florea – Yodel it!


Romaniaa edustaa tänä vuonna Ilincan sekä Alex Florean duetto "Yodel it!". Kun Sveitsi lähettää tänä vuonna Kiovaan romanialaisen yhtyeen niin Romania lähettää Kiovaan jodlausta. Ilinca on ottanut osaa moniin laulukilpailuihin kotimaassaan Romanissa. 13-vuotiaana hän kilpaili Talent-kykykilpailussa, 14-vuotiaana X-Factorissa osana tyttöbändiä ja16-vuotiaana hän osallistui paikalliseen The Voice -kilpailuun. Alex Florea sen sijaan aloitti laulamisen 16-vuotiaana, kun Romaniaa vuonna 2006 edustanut Mihai Traistariu lähetti hänet musiikkikouluun ja sittemmin festivaaleille. 2014 hän osallistui X-Factoriin veljensä kanssa ja seuraavaana vuonna The Voice -laulukilpailuun.

(Kuva: eurovision.tv)

Ilincan ja Alexin kilpailukappaleen "Yodel it!" säveltänyt Mihai Alexandru. Hän sävelsi kappaleen alunperin sveitsiläiselle Timebelle yhtyeelle tarkoituksena lähettää kyseinen kappale Sveitsin Euroviisu karsintaan. Lopulta Timebelle lähetti kisaan eri kappaleen ja voitti karsinnan ja tämä kappale päätyi Ilincalle levytettäväksi. Featiksi valikoitui Alex Florea. Sanat kappaleeseen on tehnyt romanialainen laulaja/lauluntekijä Alexa Niculae.

Romania kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 6.


Ensi arvio tästä oli hyvin hämmentynyt. Jodlausta? Romanialta? Okei, hieman erikoista, mutta miksipä ei. Vaikka kappale onkin mielenkiintoinen ja erottuva niin minulla on ainakin hieman vaikea saada tästä otetta. Hieman sekava. 3/5.

Romanian kappale erottuu taatusti muista jodlauksen ansiosta, mutta tällaisten kappaleiden menestyspotentiaalia on aina mahdotonta arvioida. Todennäköisesti näemmä ja kuulemme tämän myös finaalissa, sillä Romania kerää aina kiitettävästi jo siirtolaisääniä. Vedonlyönnissä tätä on veikkailtu top 10, mikä voi olla aivan realistista.

Mitä piditte romanialaisesta jodlauksesta?

lauantai 29. huhtikuuta 2017

SVEITSI: Timebelle – Apollo


Sveitsin väreissä menestystä Kiovasta tänä vuonna lähtee havittelemaan Timebelle niminen yhtye kappaleella "Apollo". Yhtye osallistui jo aiemmin Sveitsin karsintaan vuonna 2015 kappaleella "Singing About Love", mutta jäi tällöin toiseksi. Nyt yhtye kuitenkin voitti karsinnan ja suuntaa kohti Kiovaa. Yhtyeen solistina toimii alunperin Romaniasta kotoisin oleva Miruna Manescu, pianoa, klarinettia sekä saksofonia soittava Emanuel Daniel Andriescu on niin ikään Romaniasta ja yhtyeen kolmas jäsen, rumpalisti Samuel Forster, on kotoisin Sveitsistä.

(Kuva: eurovision.tv)

Kilpailukappaleen "Apollo" ovat tehneet Elias Näslin, Alessandra Günthardt sekä Nicolas Günthardt. Tukholmassa majaansa pitävä kolmikko on tehnyt kappaleita mm. Melodifestivalenille Mariettelle sekä Jennifer Brownille. Myös vuoden 2014 Azerbaidzanin Euroviisukappale on tämän kolmikon tuotosta.

Sveitsi kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 14.


Sveitsin kappale on hyvin tyypillinen ja laskelmoiva Euroviisukappale, jossa kaikki on hiottu viimeisen päälle. Kappale on esimerkillinen omassa voimaballadi kategoriassaan, mutta valitettavasti minulle tämä on hieman liian kliininen eikä tässä oikein ole tarttumapintaa. Ihan pätevä, ei mitään aktiivista vikaa, muttei myöskään ihastuta. 3/5.


Suuren suurta menestystä Sveitsille en lähtisi veikkaamaan. Tämän hetkisen kutinan mukaan tämä menee niukasti finaaliin tai jää siitä niukasti ulos. Live-esitys voi toki muuttaa tämän asetalman täysin erilaiseksi, mutta aivan huikean loistavallakaan livellä ei tällä ole asiaa 15 parhaan joukkoon.

Mitä piditte Sveitsin kappaleesta?

perjantai 28. huhtikuuta 2017

PORTUGALI: Salvador Sobral – Amar pelos dois


Portugali tekee vuoden tauon jälkeen paluun viisulavoille Salvador Sobralin johdolla. Salvador valittiin maan edustajaksi perinteikkäässä Festival da Canção -laulukilpailussa, jossa hän esitti kappaleensa "Amar pelos dois". Salvador opiskelee psykologiaa, mutta hänen todellinen intohimonsa on musiikki. Asuessaan Yhdysvalloissa sekä Barcelonassa hän oli mukana useissa musiikki projekteissa ja vuonna 2016 hän julkaisi debyyttialbuminsa "Excuse Me"

(Kuva: eurovision.tv)

Salvadorin kappaleen "Amar pelos dois" on säveltänyt sekä sanoittanut hänen siskonsa Luísa Sobral, joka lukeutuu lupaavimpiin uusiin säveltäjiin Portugalissa. Hän julkaisi debyyttialbuminsa "The Cherry On My Cake" vuonna 2011 ja yhteensä hän on julkaissut neljä studioalbumia.

Portugali kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 9.


Portugalin kappale on tänä vuonna se, jota ihmiset rakastavat tai vihaavat. Välimaastoa löytyy vähemmän. Ensi kuulemalla en tätä noteerannut juuri ollenkaan ja ajattelin, että ompas tylsä ja hieman rasittavakin kappale. Nyt tätä useampia kertoja kuunnelleena tämä toimii joka kerran jälkeen aina paremmin ja paremmin. Tässä on jotain hyvin aitoa ja kaunista, joka rauhoittaa aina kuuntelemaan tämän ajatuksella. Myös Salvadorin esiintymistä on ilo katsella. Lopulta tämä toimii niin hyvin, että tämä ansaitsee 5/5.

Menestyksen kannalta Portugali on mielenkiintoinen tapaus. Vedonlyöjät uskovat tämän mahdollisuuksiin ja tämä on hyvinkin korkealla vedonlyöntilistoilla. Monet uskovat jopa tämän voittoon. Tämä voikin olla suuri yllättäjä voittotaistoon. Kuitenkin kappale on sellainen, että shokkiputoaminenkaan ei olisi mahdoton.

Kuinka Portugalin kaunis kappale vetoaa teihin?

torstai 27. huhtikuuta 2017

MONTENEGRO: Slavko Kalezić – Space


Slavko Kalezić on 31-vuotias huippulahjakas moniosaaja Montenegrosta. Hän tanssii, laulaa, näyttelee, on osallistunut X Factor Adriaan ja on vegetaristi. Tänä vuonna hänellä on kunnia edustaa Montenegroa Euroviisuissa. Hän opiskeli Montenegrossa taiteta ja valmistui vuonna 2007 erikoistuen tanssiin ja lauluun. Vuodesta 2008 saakka hän on ollut vakituisena näyttelijänä Montenegron kaupungin teatterissa ja hän on tehnyt yli 30 roolia. Lisäksi hän on näytellyt kuudessa elokuvassa ja useissa televisio-ohjelmissa. Vuonna 2014 hän julkaisi debyyttialbuminsa.

(Kuva: eurovision.tv)

Slavkon kappaleen "Space" on säveltänyt Momčilo Zeković Zeko, joka on palkittu ja tunnustettu montenegrolais säveltäjä, joka on julkaissut yhtyeensä kanssa 8 albumia ja lisäksi hän on tehnyt ja levyttänyt yli 100 kappaletta muiden artistien kanssa. Sanoituksesta yhdessä Momčilon kanssa vastaavat Adis Eminić sekä Iva Boršić. Adis on bosnialaissyntyinen biisintekijä, joka sittemmin on kotoutunut Yhdysvaltoihin. Iva sen sijaan on kotoisin Kroatiasta ja työskentelee tällä hetkellä opettajana sekä studiossa ja laulaa useissa yhtyeissä.

Montenegro kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 6.


Montenegrosta on joka vuosi lupa odottaa jotakin erikoista eikä maa pettänyt tänäkään vuonna. Kappale on laadukkaasti toteutettu ja se kuulostaa ajattomalta klubihitiltä. Joku voisi sanoa tätä vanhanaikaiseksi, mutta sitä tämä ei minusta ole, ainakaan huonolla tavalla. Tämä piristää kummasti kattausta kaikkien balladien seassa. 4/5

Montenegron menestys itse kisoissa on täysi mysteeri tänä vuonna. Live-esitys tulee ratkaisemaan tämän kohtalon täysin. Potentiaalia tässä on finaaliin saakka, mutta se vaatii erottuvan ja kekseliään live-esityksen. Toisaalta epäonnistuessaan tämä voi hyvinkin olla seminsä viimeinen. Euroklubilla tämä tulee olemaan hitti. Siitä ei ole epäilystäkään.

Miten Slavkon avaruus toimii teille?

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

NORJA: JOWST – Grab the moment

Norjaa edustaa tänä vuonna mielenkiintoinen kokoonpano nimeltä JOWST eli Joakim With Steen. Hän kiinnostui 15-vuotiaana punk rockista ja laulujenkirjoittamisesta. Musiikki opintojensa jälkeen hän työskenteli samaisessa koulussa opettajana, mutta sittemmin siirtyi ääni-insinöörin ja tuottajan hommiin. Vokaalit tähän kappaleeseen lainaa Aleksander Walmann, joka on kasvanut musikaalisessa perheessä. Hän on myös osallistunut The Voiceen, missä hän selviytyi finaaliin saakka. Tällä hetkellä Euroviisujen lisäksi hän valmistelee omaa materiaaliaan jukaistavaksi.

(Kuva: eurovision.tv)

JOWST on itse tehnyt kilpailukappaleensa "Greb the moment" ja teke prosessin aikaan hän on kysellyt palautetta ystäviltään fecebook ryhmän välityksellä. Sanat kappaleeseen on tehnyt Jonas McDonnell, joka on ollut mukana musiikin teossa 15-vuotiaasta lähtien. Monien genrejen jälkeen tällä hetkellä hän tekee akustista poppia.

Norja kilpailee toisessa semifinaalissa sijalla 13.


Norja kuulostaa tänä vuonna erittäin freesiltä ja tuoreelta näissä ympyröissä. Kappaleesta tulee hyvin vahvasti mieleen mm. The Weekend sekä Duft Punk. Voisin hyvin kuvitella tämän soimaan johonkin trendikkääseen eurooppailaiseen ravintolaan. Kappaleessa tapahtuu paljon, mutta kun tätä vertaa noihin edeltä mainitsemiini yhtyeisiin niin kyllä tämä niiden rinnalla hieman kalpenee. 4/5

Norjan menestysmahdollisuuksia on tänä vuonna hyvin vaikea arvioida, sillä kappale on kovin erityylinen mihin Euroviisuissa on totuttu. Kuinka siis suuri yleisö ottaa tämän haltuunsa ja ymmärtävätkö tuomarit tämän päälle. Moni asia vaikuttaa tämän menestysmahdollisuuksiin, mutta veikkaan, että norja nädään finaalissakin.

Mitä pidätte Norjan kappaleesta?

tiistai 25. huhtikuuta 2017

KREIKKA: Demy – This is love


Kreikassa valittiin tänä vuonna sisäisesti edustustehtävään maan oma supertähti Demy. Hän on muusikko, laulaja sekä näyttelijä, joka on noteerattu niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin. Demyn musiikillinen ura alkoi jo varhain, kun hän aloitti pianon soiton jo ennen koulun alkuakin. Myöhemmin hän alkoi ottaa myös laulutunteja. Demy ei halua katergorisoida itseään mihinkään tiettyyn genreen vaan hänen musiikkinsa onki sekoitus jazzia, soulia, rock n’ rollia ja r’n’b:tä.

(Kuva: eurovision.tv)

Demyn kilpailukappaleen "This is love" on säveltänyt Dimitris Kontopoulos, joka on vastuussa monista menestyneistä Euroviisuista. Yhteensä kuudesti (2007 Valko-Venäjä, 2008 Ukraina, 2009 Kreikka, 2013 Azerbaidzan, 2014 & 2016 Venäjä) hänen kirjoittamaansa kappaletta on kilpaillut Euroviisuissa. Kappaleen sanoituksesta vastaavat ruotsalainen laulaja/lauluntekijä/tuottaja John Ballard sekä kreikkalainen lauluntekijä, Demyn veli, Romy Papadea.

Kreikka kilpailee kymmenentenä ensimmäisessä semifinaalissa.


Odotin Demylta paljon hänen aikaisempien näyttöjensä perusteella ja niin odotti moni muukin. Lopputulos oli kuitenkin hienoinen pettymys. Perus hyvä up-tempo bilebiisi, mutta ei mitään kovin erikoista. Sanat ovat erittäin kornit eivätkä millään lailla mielenkiintoiset. Parempaankin Kreikassas olisi pystytty. Nyt tämä vaikuttaa hieman Kontopouloksen pöytälaatikon tyhjennykseltä. Tästä huolimatta tai sen takia 4/5.

Kreikka palaa vuoden tauon jälkeen todennäköisesti finaalikantaan, sillä tämä kappale kuitenkin erottuu ensimmäisessä semifinaalissa balladeista. Esiintymispaikka Portugalin ja Puolan välissä myös korostaa tätä, mikäli live-show on hyvä niin kuin Kreikalla yleensä onkin.

Täyttikö Demy teidän odotuksenne?

maanantai 24. huhtikuuta 2017

ITALIA: Francesco Gabbani – Occidentali's karma


Tänä vuonna suuriin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Italia lähettää Kiovaan Francesco Gabbanin yhdessä tanssivan gorillan kanssa. Francesco jätti vuonna 2010 bändinsä Trikobalton, ja siirtyi soolo uralle. Yhtäkkiä hän kuitenkin päätti lopettaa esiintymiset, kunnes vuonna 2015 hänen levy-yhtiönsä BMG suostutteli hänet lähettämään kappaleen Sanremo musiikkifestivaalin tulokas kategoriaan. Hänen kappaleensa "Amen" voitti ja myi platinaa. Vuonna 2017 hän kilpaili jälleen Sanremossa, tällä kertaa pääsarjassa, ja voitti koko kilpailun kappaleellaan "Occidentali's karma". Kilpailun jälkeen kappale on noussut valtavaksi hitiksi ja jo nyt sillä on 50 miljoonaa näyttökertaa YouTubessa.

(Kuva: eurovision.tv)

Kappaleen Occidentali's karma Francesco on tehnyt yhteistyössä hänen veljensä Filippo Gabbanin, Fabio Ilacquan sekä Luca Chiaravallin kanssa. Fabio on opiskellut Milanossa Brera Academy of Fine Arts nimisessä koulussa, julkaissut omia levyjään vuodesta 2005 alkaen, mutta vuoden 2013 jälkeen hän on keskittynyt lähinnä säveltämiseen. Luca taas on erittäin menestynyt ja tunnettu säveltäväjä, joka on tehnyt kappaleita mm. Eros Ramazzottille, Nekille ja Laura Pausinille.

Suurena rahoittajamaana Italia pääsee suoraan finaaliin, mutta osallistuu äänestykseen ensimmäisessä semifinaalissa.


Italian kappale on hyvin monitasoinen. Se saattaa vaikuttaa aluksi vitsiltä, mutta kun sitä kuuntelee tarkemmin ja lukee englannin kielisiä sanoja on tämä kappale hyvin syvällinen. Olen myös iloinen, että kappale säilytettiin kokonaan italian kielisenä eikä sinne lisätty englannin kielisiä osuuksia pilaamaan kappaletta. Tässä artisti kuunteli fanien toivetta ja päätti olla lisäämättä englantia. 5/5, erittäin hyvä kappale.


Hyvin monella asteikolla mitattuna Italia vaikuttaa tässä vaiheessa erittäin vahvalta voittaja kanditaatilta. Sen YouTube videotaa on katseltu reilusti kaikkein eniten, se on vedonlyönnin vahvin suosikki, fanien ykkössuosikki ja lisäksi Italia on viime vuosina menestynyt muutenkin erinomaisesti.

Uskotteko Italian vievän tänä keväänä voiton kotiin?

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

MOLDOVA: SunStroke Project – Hey, mamma!


Epic sax guy is back! Moldova valitsi tänä vuonna edustajakseen toisen kerran SunStroke Projectin, mikä tarkoittaa sitä, että eeppinen saksofoni mies tekee paluun viisulavoille. Viimeksi hänet nähtiin Oslossa vuonna 2010, kun SunStroke Project edusti Moldovaa yhdessä Olia Tiaran kanssa kappaleella "Run Away". Kisojen jälkeen yhtyeen saksofonisti Sergey Stepanov nousi nettihitiksi ja videota on katsottu miljoonia kertoja.

(Kuva: eurovision.tv)
Kappaleen "Hey, mamma!" yhtye on kirjoittanut yhteistyössä Alina Galetcaian kanssa. Bändi lupaa, että live-esityksestä tulee hauska ja lavalla pienet häät. Tärkeimmät osat bändin musiikkia ovat klassinen viulu, saksofoni sekä laulu. He kuvailevatkin tätä ensimmäiseksi laatuaan maailmassa ja itseään hauskimmiksi tyypeiksi maailmassa.

Moldova kilpailee numerolla 12 ensimmäisessä semifinaalissa.


On aina mukava nähdä vanhojen tuttujen palaavan Euroviisuihin useidenkin vuosien jälkeen. Mielenkiinnolla odotan mitä live-esityksessä on luvassa ja syntyykö tästä uusi epic sax guy -buumi. Pidän kappaleen svengaavuudesta ja pirteydestä, mikä tuo kaivattua vaihtelua ainaisten balladien joukkoon.


Moldova on nyt useampana vuonna peräjälkeen karsiutunut finaalista, mutta uskon, että maa on tänä vuonna hyvin lähellä finaalipaikkaa, sillä tällä yhtyeellä on jo valmista fanipohjaa Euroviisuissa. Veikkaankin tätä viimeisiltä paikoilta finaaliin, mutta siellä sijoitusta kuitenkin tulostaulun oikealle puolelle.

Mitä pidätte saksofoni miehen paluusta?

lauantai 22. huhtikuuta 2017

ISO-BRITANNIA: Lucie Jones – Never give up on you


Iso-Briannian edustajaksi valikoiui tänä vuonna upea ääninen Lucie Jones, joka on paitsi laulaja myös näyttelijä. Julkisuuteen hän nousi vuonna 2009, kun hän osallistui The X Factor -laulukilpailuun ja selviytyi finaaleihin saakka. Tämän jälkeen hän on luonut menestyksekästä musikaaliuraa. Hän on näytellyt mm. Cosettea Les Miserablesissa, Kellya The Prodigalssisa sekä Victoriaa American Psychossa. Nyt hänellä on suuri kunnia edustaa kotimaataan Euroviisuissa.

(Kuva: eurovision.tv)

Kiovassa Lucie esittää viisuvoittaja Emmelie de Forestin ja Daniel Salcedon sekä Lawrie Martinin tekemän kappaleen "Never give up on you". Emmelie voitti Euroviisut vuonna 2013 kappaleellaan "Only teardrops", joka oli huikea listamenestys ympäri Eurooppaa. Daniel puolestaan on tanskalainen Hiphop/RnB tuottaja/lauluntekijä ja Lawrie on skottilainen lauluntekijä ja laulaja, joka on tehnyt kappaleita mm. Kygolle ja Rita Oralle.

Suurena rahoittajamaana Iso-Britannia pääsee suoraan finaaliin, mutta äänestää kuitenkin ensimmäisessä semifinaalissa.


Brittien kappale on hyvin perinteinen, Euroviisutyylinen, voimaballadi, jonka kaltaisia on maailma pullollaan eikä tämä erotu tuosta massasta juurikaan. Tämä ei tarkoita, että kappale olisi huono, vaan sen olisi voinut totetuuttaa omaperäisemmin tai joku muu on jo tehnyt saman, mutta paremmin. Olisin toivonut Emmelien sävellykseltä jotain hieman omaperäisempää. 4/5 tälle kappaleelle, sillä ei tässä aktiivisesti mitään vikaa ole.


Brittien menestys viisuissa ei ole viime vuosina ollut päätä huimaavaa ja en usko, että kärkisijoja tänäkään vuonna hätyytellään. Veikkaan sijoitusta 15. sijan paikkeille.

Miten teihin uppoaa brittien perinteinen balladi?

perjantai 21. huhtikuuta 2017

SERBIA: Tijana Bogićević – In too deep


Serbiaa edustaa tänä vuonna 35-vuotias Tijana Bogićević, joka tuli vuonna 2010 tunnetuksi kappaleestaan "Tražim", joka nousi suureksi hitiksi Serbiassa. Läpimurtonssa jälkeen hän on osallistunut useisiin television kykykilpailuihin. Tijana on osallistunut aiemmin Euroviisuihinkin, sillä hän toimi Ninan taustalaulajana vuonna 2011. Siitä lähtien hän on toivonut voivansa joskus itse olla edustamassa maataan Euroviisuissa. Tijana työstää tällä hetkellä esikoisalbumiaan, jonka on määrä ilmestyä ensi syksynä.

(Kuva: eurovision.tv)

Tijanan moderni kilpailukappale "In too deep" on melko odottamaton ja yllättävä veto Serbialta, jolta on totuttu kuulemaan hyvinkin perinteisiä kappaleita. Syy epäserbialaisuuteen löytyy kappaleen tekijöistä. Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Borislav Milanov, Joacim Persson, Lisa Desmond sekä Johan Alkenaes. He ovat kirjoittaneet musiikkia mm. Kelly Clarksonille, John Legendille, Lady Gagalle sekä Jonas Brothersille. Näin vain muutamia mainitakseni. Myös tämän vuoden Bulgarian sekä Makedonian kappaleet ovat tämän porukan tuotosta.

Serbia avaa toisen semifinaalin.


Serbia on tänä vuonna hyvin ajan hermolla, sillä voisin kuvitella tämän kappaleen paremmin kuin hyvin soimaan mille tahansa radiakanavalle. Onhan se hieman sääli, ettei Serbiassa suosita kotimaista osaamista, mitä sieltä löytyy runsaasti, vaan tyydytään tilaamaan kappale Ruotsista. Ei anneta kuitenkaan tuon faktan haitata, sillä aivan kelvollinen kappalehan tämä on. Taitavasti toteutettu ja tuotanto on kunnossa. 4/5.

Serbia tulee olemaan jälleen takuuvarmasti finaalissa ja sielläkin todennäköisesti 15 parhaan joukossa. Vahva laulaja, vahva kappale ja maana Serbia saa jo runsaasti siirtolaisääniä.

Mitä piditte Serbian kappaleesta?

torstai 20. huhtikuuta 2017

SAN MARINO: Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit of the night


The queen is back! Kolme kertaa San Marinoa (2012, 2013, 2014) edustanut Valentina Monetta tekee paluun Euroviisu-lavalle Kiovassa. Tällä kertaa hän on yhdistänyt voimansa amerikkalaisen laulajan Jimmie Wilsonin kanssa. Kahdella ensimmäisellä kerralla Valentina karsiutui finaalista, mutta viimeisimmällä kerralla hän siivitti San Marinon ensimmäistä kertaa ikinä finaaliin. Jimmie puolestaan on esiintynyt Yhdysvalloissa Michael Jacksonista kertovassa musikaalissa "Sisterella" sekä Barack Obamasta kertovassa musikaalissa "Hope".

(Kuva: eurovision.tv)

Heidän kilpailukappaleensa "Spirit of the Night" on säveltänyt kukas muukaan kuin itse Ralph Siegel. Siegel on mm. säveltänyt Nicolen vuoden 1982 voittokappaleen "Ein bischen Frieden" kaikki edelliset Valentinan Euroviisut. Kaiken kaikkiaan ennen tätä Siegelin tuotoksia on kuultu 24 kertaa euroviisulavalla. Kappaleen sanoituksesta vastaavat Jutta Staudenmayer ja Steven Barnacle. Jutta on saksalainen laulaja ja sanoittaja, jolla on vuosien kokemus esiintymisestä. Steven puolestaan on englantilainen muusikko ja lauluntekijä, joka on työskennellyt monien suurien nimien kanssa.

San Marino kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 11.


Valentinan paluu viisulavoille oli mieluinen yllätys, sillä onhan hän kiistämättä legenda ja kaikkein campeinta, mitä Euroviisuista voi löytää. Jimmie tulee sitten siinä mukana. Kappale on taattu Siegeliä eli se ei tuo mitään uutta vaan pitäytyy vanhassa tutussa. Modulaatiota modulaation perään. Love it! Ei tällä voisi muuta antaa kuin 5/5, koska Valentina ja San Marino. Mikäli tämän esittäisi joku muu ei tämä olisi ollenkaan näin hyvä.

San Marinon menestysmahdollisuudet taas ovat hieman heikohkot. Maa on ollut kerran vuonna 2014 finaalissa, kun Valentina heidät sinne viime esiintymisellään siivitti. En valitettavasti jaksa uskoa San Marinon finaalipaikkaan, vaikka mahtavaahan se olisi.

Mitä pidätte Valentinan neljännestä viisusta?

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

TŠEKKI: Martina Bárta – My turn


Tšekin edustajaksi maan televisioyhtiö ČT valitsi sisäisesti Martina Bárta nimisen laulajan. Martina on nuori ja lahjakas jazz-laulaja, joka kunnioittaa perinteitä mutta rakastaa kaikkea uutta ja modernia. Tšekkiläiset fanit tuntevat Martinan niin Felix Slováček Big Bandista kuin roolistaan Robin Hood -musikaalissa. Martina on opiskellut Berliinissä Jazz-instituutissa, esiintynyt monilla jazz-festivaaleilla ja työskennellyt monien kansainvälisestikin tunnettujen artistien kanssa.

(Kuva: eurovision.tv)

Kiovassa Martina esittää kappaleen "My turn", jonka ovat säveltäneet ja sanoittaneet biisinteko- ja tuottajatiimi DWB (Paul Drew, Greig Watts ja Pete Barringer) sekä Kyler Niko. Kyler on paitsi tehnyt kappaleita muille artisteille, kuten EXO, SHinee, Arashi sekä Nate Simpson, mutta on myös itse lahjakas laulaja. DWB puolestaan on tehnyt hittejä mm. Kate Ryanille.
Tšekki kilpailee Kiovassa ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 14.


Siihen nähden, että Martina on jazz-laulaja, on tämä kappale melko vähän jazzmainen. Kappaletta voisi ehkä kuvata soul-balladiksi jazz-vivahteilla, joita olisi kyllä voinut olla enemmänkin. Upea ääni Martinalla on, sitä ei käy kiistäminen. 3/5 tällä kappaleelle.


Vaikka kuinka toivoisi Euroviisuissa hyvin niukasti menestystä niittäneelle maalle hyvää sijoitusta niin tällä kappaleella siitä taitaa olla turha haaveilla. Vaikka Martina onnistuisi yli odotusten livenä, se tuskin riittäisi nostamaan tätä finaaliin asti. Veikkaan että tämä jää muiden jalkoihin ja lopputuloksena on sijoitus semifinaali häntäpäästä. Kaiken lisäksi tämä kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa, jossa vahvoja finalisti kanditaatteja on runsaasti.

Mitä piditte Martinan kappaleesta?

tiistai 18. huhtikuuta 2017

GEORGIA: Tamara Gachechiladze – Keep the faith


Georgia oli ensimmäisten joukossa valitsemassa edustuskappalettaan jo tammikuussa. Suuren karsintafinaalin voittajaksi selviytyi lopulta Tamara Gachechiladze, jonka oli tarkoitus edustaa maataan jo vuonna 2009 Stephane & 3G -yhtyeen jäsenenä, mutta heidän silloinen kappaleensa “We don’t wanna put in” diskattiin sääntöjen vastaisen poliittisen sanoman vuoksi. Heillä oli mahdollisuus vaihtaa kappaletta, mutta eivät siihen suostuneet. Tamara on sittemmin osallistunut useisiin paikallisiin ja kansainvälisiin musiikkifestivaaleihin ja luoviin tapahtumiin. Vuonna 2015 hän oli mukana Your fece sounds familiar nimisessä ohjelmassa, jonka hän voitti.

(Kuva: eurovision.tv)


Tällä kertaa Tamara nousee lavalle yksin ja esittää kappaleen nimeltä “keep the faith”, jonka on säveltänyt Georgiaa vuonna 2012 edustanut Anri Jokhadze. Sanoituksesta vastaa Tamara itse, jonka mukaan kappaleessa on vain yksi tärkeä asia ja se on sen välittämä viesti, jonka mukaan kaikissa tilanteissa pitää uskoa itseensä ja olla antamatta periksi.

Georgia esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa numerolla kaksi.



Georgian kappale on niin kliseinen ja geneerinen Euroviisu balladi kuin olla ja voi. Samantyyppisiä kappaleita on vuosien saatossa kuultu hyvin monta eikä tämä tuo tähän genreen mitään uutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kappale olisi huono. Nainen laulamassa voimaballadia harvoin on huono, ennemmin tämä on hieman tylsä ja moneen kertaan kuultu kappale. 3/5

En usko, että Georgialla on tänä vuonna kovinkaan suuria mahdollisuuksia finaaliin. Kappale ei ole erityinen ja huono esiintymispaikka vienee tältä viimeisetkin mahdollisuudet selvitä finaaliin.

Mitä pidätte Georgian kappaleesta?

maanantai 17. huhtikuuta 2017

UKRAINA: O.Torvald – Time


Isäntämaassa Ukrainassa karsinnan voittajaksi nousi O.Torvald niminen yhtye kappaleellaan "Time". Yhteye on perustettu vuonna 2005 ja tähän päivään mennessä he ovat julkaisseet viisi studioalbumia. Yhtye on kiertänyt isoilla areenoilla niin Ukrainassa kuin ympäri Eurooppaa. Ukraina tarjoileekin siis tänä vuonna musiikkia hieman raskaammasta menosta pitäville.

(Kuva: eurovision.tv)

Kappaleen "Time" ovat säveltäneet bändin solisti Zhenia Galych sekä kitaristi Denys Miziuk, jotka ovat tunteneet jo 23 vuoden ajan. Ensimmäisen yhtyeensä, Apotheosis, he perustivat jo vuonna 1994. Kappaleen on puolestaan sanoittanut Kamenchuk Yevhen. Yhteye kertoo, että alunperin heillä oli toinen kappale, jonka he aikoivat lähettää Ukrainan karsintaan, mutta loppumetreillä kuitenkin päätyivät tähän kappaleeseen.

Isäntämaana Ukraina pääsee suoraan finaaliin, mihin se arvottiin esiintymään numerolla 22. Ukraina kuitenkin äänestää toisessa semifinaalissa.


O.Torvaldin edustama musiikkityyli ei ole minulle aivan ominaisinta, joten kovinkaan korkealla omissa arvioissani tämä ei nouse. Omassa genressään tämä on kuitenkin minusta kohtalaisen toimiva ja live-esitys oli ainakin karsinnassa kekseliäästi toteutettu kellojen avulla. Isäntämaa Ukrainalla siis 3/5.

Mitään suuren suurta menestystä en lähtisi Ukrainalle tälle vuodelle veikkaamaan, sillä tämä ei kuitenkaan ole kappale, jota suuret yleisöt lähtisivät äänestämään tai jota tuomarit suosisivat runsaasti. Finaalissa maksimisijoitus lienee 15. sijan paikkeilla.

Mitä pidätte isäntämaa Ukrainan kappaleesta?

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

UNKARI: Joci Pápai – Origo


Yhdestä vuoden etnisimmistä kappaleista vastaa tänä vuonna Unkari ja heidän edustajansa Joci Pápai (oik. József Pápai) kappaleella "Origo". Jocin isä oli suuren romani-yhtyeen johtaja ja Joci valitsi isänsä tavoin musiikin tien aloittaessaan kitaran soiton neljä vuotiaana. Jocista olisi voinut tulla myös ammattilais koripalloilija, mutta hän valitsi muusikon uran. Hänen tiensä muusikoksi ei ole ollut helppo, sillä hän ponnistaa köyhästä perheestä ja on osallistunut useisiin kykykilpailuihin. Vuonna 2006 hän julkaisi ensimmäisen albuminsa ja on sen jälkeen kehittänyt musiikkiaan oman näköisekseen yhdistelmäksi modernia poppia ja romanimusiikkia.

(Kuva: eurovision.tv)

Hänen kilpailukappaleensa "Origo" edustaa myös tätä linjaa yhdistäen romanimusiikki, perinteistä unkarilaista tyyliä, räppiä ja elektronisia vaikutteita. Kappale on suurimmaksi osaksi laulettu unkariksi, mutta sisältää myös sanoja latinaksi sekä romaniksi. Joci on säveltänyt ja sanoittanut kappaleensa itse.

Unkari kilpailee toisessa semifinaalissa kahdeksantena.


Kappale on erittäin mielenkiintoinen etno-vivahteineen. Tällaiset kappaleet tuovat aina mukavaa vaihtelua Euroviisuihin. On myös mukava kuulla jälleen unkarin kieltä Euroviisu-lavalla. Kielivalintakin on virkistävä ja muista erottava tekijä englannin kielisten kappaleiden seassa. 5/5 Unkarin etnoilulle.

Unkarin kappale erottuu hyvin muista kappaleista ja Unkari on perinteisesti ollu vahvoilla puhelinäänissä, joten uskon Unkarin ponnistavan vahvasti tänäkin vuonna finaaliin. Ainoa, mikä voi karkottaa äänestäjiä on tuo räppiosuus. Usein räppiä sisältäneet kappaleet ovat saaneet Euroviisuissa kylmää kyytiä.

Mitä pidätte Unkarin kappaleesta?

Pelottaako lähteä matkalle?

Sergelin tori Tukholmassa täyttyi terrori-iskun jälkeen.
Tukholman terrori-isku on varmasti jälleen nostanut monilla pintaan ajatuksen: "Uskallanko enää matkustaa niin kuin ennen?" Tämä sama tapahtuu aina kun maailmalla tapahtuu jotain kamalaa. Lento-onnettomuus, tsunami tai terrori-isku. Näiden armoilla olemme hyvin pieniä ja voimattomia.

Se on hyvin huonoa tuuria jos huuhtoudumme hyökyaallon mukana jäljettömiin. Tähän emme voi juurikaan vaikuttaa. Ei kukaan voinut ennustaa tapaninpäivän tsunamia Intianvaltamerellä vuonna 2004. Tällaiset suur-onnettomuudet järkyttävät aina, mutta näihin ihmisellä ei ole osaa eikä arpaa.

Mutta muuten turvallisuuteemme matkoilla voimme vaikuttaa. Kannattaa kaksi kertaa miettiä, lähteekö maahan, jossa on menossa sisällissota tai jossa joka toinen päivä räjähtää tienvarsipommi. Tai taskuvarkaita vilisevässä kaupungissa kannattaa miettiä, missä lompakkoaan ja muita arvotavaroita pitää.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen Some täytty #prayforparis kuvista 
Terrorismia vastaan on kuitenkin melko hankala suojautua. Tänä päivänä ei voi koskaan sanoa, milloin pommi räjähtää. Toki isoja kaupunkeja, suuria väkijoukkoja ja julkistaliikennettä välttelemällä voi yrittää välttää myös mahdolliset terroriteot. Mutta tuohan on juuri sitä, mitä terroristit toiminnallaan haluavat. Lietsoa pelkoa ihmisissä.

Liikaa emme saa alkaa pelkäämään. Kuollahan voi kotonakin tai vaikka työmatkalla. Paras lääke terrorismia vastaan onkin jatkaa elämää normaalisti ja olla pelkäämättä terrorismia. Ei kannata myöskään alkaa vältellä kaupunkeja sen vuoksi, että niihin on isketty. Terroristit eivät estä meitä matkustamasta New Yorkiin, Pariisiin, Brysseliin, Istanbuliin, Lontooseen, Pietariin, Berliiniin, Moskovaan, Bostoniin tai Tukholmaan. Emme alistu. Emme pelkää.

lauantai 15. huhtikuuta 2017

SUOMI: Norma John – Blackbird


Suomi valitsi edustajansa Kiovaan tammikuun lopulla järjestetyssä Uuden musiikin kilpailussa, joka järjesteettiin Espoon Metro areenalla. Kisan voiton vei Norma John niminen duo kappaleellaan "Blackbird". Norma John on kahden ystävän, Lassen ja Leenan, muodostama indie-henkinen duo, joka on tehnyt musiikkia yhdessä jo 15 vuoden ajan. Nyt he saavat kunnian olla Suomen 51. edustajat Euroviisuissa.

(Kuva: eurovision.tv)
Kilpailukappaleensa "Blackbird", kuten kaikki muutkin kappaleensa, he ovat kirjoittaneet itse. Nyt he halusivat ottaa urallaan uuden askeleen ja UMK oli tähän sopiva formaatti. Heille Euroviisut ovat upea tapa tuoda ihmisiä ja kulttuuria yhteen musiikin avulla.

Suomi kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 7.


Norma Johnin valinta oli rohkea veto Suomelta. Vaikka Emma olikin ykkössuosikkini UMK:n voittoon ja Suomen Euroviisuedustajaksi, olen hyvin tyytyväinen tähänkin valintaan. Norma Johnilla oli selkeästi paras live-esitys UMK:ssa, mikä nostikin heidän todennäköisesti loppupelissä voittoon asti. Parin vuoden jälkeen voin jälleen ylpeänä seistä Suomen kappaleen takana ja kannattaa sitä. Suomelle siis 5/5.


Mikäli duon live-esitys on yhtä hyvä kuin UMK:n finaalissa, pitäisi kaiken järjen mukaan Suomen tänä vuonna kahden karsiutumisen jälkeen palata finaaliin. Ainoa sudenkuoppa matkalla finaaliin voisi olla esiintymisjärjestys ja hyvin kova tasoinen ja tasainen ensimmäinen semifinaali.

Uskotteko Suomen mahdollisuuksiin päästä jälleen finaaliin?

perjantai 14. huhtikuuta 2017

SLOVENIA: Omar Naber – On my way


Slovenia valitsi edustajakseen viisupiireissä jo vanhan tutun. Omar nimittäin edusti maataan jo
vuonna 2005, silloinkin Kiovassa, kappaleella "Stop" karsiutuen kuitenkin finaalista. Ennen ensimmäistä Euroviisuedustus pestiään hän oli jo voittanut kotimaassaan tv:n Talent-kilpailun. Omar yritti uudelleen maansa edustajaksi vuosina 2009, 2011 ja 2014.

(Kuva: eurovision.tv)
Kappaleensa "On mt way" Omar on tehnyt täysin itse ja kertoo sen olevan hyvin intiimi ja helposti samaistuttava. Hän myös kertoo säästäneensä tätä kappaletta kymmenen vuotta erikoistilanteiden varalle.

Slovenia kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 17.


Jos Omar todella on säästänyt tätä kymmenen vuotta pöytälaatikossaan niin en enää ihmettele, että miksi tämä kuulostaa, siltä että tämä on tehty kymmenen vuotta sitten. Vaikka tämä on vanhanaikainen ja tässä ei ole mitään sen ihmeellisempää niin tykkään tästä todella paljon. Varsinkin kertosäe sisältää jonkinlaista slaavilaista kaihoa ja paatoksellisuutta joka vetoaa ainakin minuun. Ei tälle voi antaa muuta kuin 5/5.


Tämän menestysmahdollisuuksista tosin en ole kovinkaan vakuuttunut. Vaikka esiintymispaikka onkin semifinaalin loppupuolelta niin se tuskin tätä pelastaa tasaisesta ykkössemifinaalista jatkoon. Jos live-esitys onnistutaan saamaan erityisen vangitsevaksi niin tällä voi olla ohut mahdollisuus päästä finaaliin, mutta muuten en usko.

Mitä tunteita Slovenian kappale herätti ja uskotko sen jatkavan finaaliin saakka?

Matka-aakkoset


Tämän postauksen idea on siis käydä läpi kaikki aakkoset ja keksiä jokaiselle kirjaimelle jotakin matkailuun liittyvää. Pidemmittä puheitta, mennään asiaan.

Aurinko. Vaikka kaupunkilomat ovatkin olleet viime aikoina suosiossa niin aurinkoonkin olisi ihan kiva päästä lähiaikoina. Pelkkä makaaminen palmun alla houkuttelisi.

Uimaan ja aurinkoa palvomaan? Kyllä kiitos.

Budejettimatkailu voi olla aivan yhtä mukavaa ja antoisaa kuin isolla rahalla matkatessakin. Matkakohde ja ajankohta kannattaa valita huolella, mikäli matkaan haluaa päästä halvalla. Mikäli myös majoituksesta on valmis tinkimään ja on valmis halpoihin vaihtoehtoihin, tulee matkasta entistäkin edullisempi.

Cuxhaven on Saksassa, Pohjanmeren rannikolla, sijaitseva pikkukaupunki, joka herää kesäisin eloon turisteista. Aivan kuin olisi välimerellä vaikka onkin mantereen vastakkaisella puolella. Saksalla muutenkin on erityinen paikka sydämmessäni.


Cuxhaven - kuin Välimerellä olisi.
Drinkit. Tässä suhteessa kannattaa suosia paikallista ja uskaltaa kokeilla uusia makuja. Usein myös paikallinen on edullista.

Viiniä italiassa
Eurooppa kiinnostaa tällä hetkellä maanosana enemmän kuin mikään muu. Osittain kiinnostus johtunee siitä, että Euroopassa on helppo matkustaa, ja se on suhteessa halpaa. Euroopasta löytyy myös aina jotakin uutta ja ennen näkemätöntä.

Festareilla olisi joskus mielenkiintoista käydä kotimaan ulkopuolellakin. Esimerkiksi vaikkapa Ruotsissa tai Saksassa.

Gibraltar on mielenkiintoinen paikka. Tuo apinoiden asuttama paikka sijaitsee Espanjan eteleläkärjessä, mutta kuuluu Iso-Britannialle. Hämmentävää. Samaan aikaan voi siis olla Isossa-Britanniassa, ja katsella Afrikkaa ja Espajaa. Joskus hyvin pienenä olen täällä käynyt, mutta uudelleenkin joskus voisin mennä.

Herkuttelu on aina lomalla sallittua. Onko mitään parempaa kuin löytää aivan ihastuttava kahvila jostain sivukujalta ja hörpätä siinä iltapäivä tee ja syödä pala kakkua.

Herkuttelu sallittu
Interrail on asia, joka on ollut jo pitkään haaveissani ja olisi siistiä päästä jossain vaiheessa toteuttamaan se. Pakata kaikki tarvittava rinkkaa, hypätä junaan ja kiertää Eurooppaa.

Joukkoliikenne on hyvä keino matkustaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ulkomailla joukkoliikenteellä matkustaminen ei ole sen vaikeampaa kuin Suomessakaan. Jos tulee ongelma, rohkeasti ohikulkijaa hihasta kiinni ja kysyy. Joukkoliikenne on myös usein halvin vaihtoehto.

Kamera on matkaajan paras kaveri. Sinne tallentuvat kaikein ikimuistoisimmat hetket, mahtavimmat rakennukset sekä kauneimmat maisemat. Jotkut ovat joskus saattaneet sanoa kameran kanssa kulkemisen näyttävän hyvin turistilta, mutta minä se kuljen silti sen kanssa.

Laskettelu Alpeilla on asia, joka kuuluu ehdottomasti to do -asioihin (38). Kilometrien pituiset rinteet, Alppilaaksot, koskemattomat rinteet, afterski. Voiko muuta toivoa?

Vielä kun pääsisi tänne talvella.
Montenegro. Tämä pieni maa länsi-Balkanilta on tällä hetkellä ehtodoton suosikkikohteeni, jos saisin päättää, minne nyt lähtisin. Koskaan en ole Montenegrossa vieraillut, mutta olisi hauska päästä piipahtamaan maassa ennen kuin suuret turistimassat valtaavat sen.

New York on paikka, jonka varmasti lähes jokainen haluaa kokea. Legendaarinen Vapauden patsas, Empire State Building, Central Park... Jonain päivänä tänne varmasti lennähdän.
Ostokset. Hyvän reissun piirteisiin kuuluu mikäs muukaan kuin shoppailu. Kaikki on usein ulkomailla Suomea halvempaa ja valikoima on erilainen, joten ylilyönneiltäkään ei voi välttyä. Matkalaukkua pakatessa on saatettu muutaman kerran kirota.

Milano - muodin mekka. Täydellinen paikka shoppailulle siis
Passi on se asia, jota ilman matkoilla ei selviäisi. Kaikki on niin pitkään edes jossain määrin hyvin kunhan edes passi on mukana.

Quesadillat houkuttelisivat kovasti matkustamaan Meksikoon.

Reissuvlogit ja -blogit ovat parasta katseltavaa ja luettavaa. Niistä saa inspiraatiota itselleen tai pystyy fiilistelemään vanhoja paikkoja, joissa itse on joskus käynyt. Reissublogeja on myös itse mukava kirjoitella, sillä silloin pääsee palaamaan tuon kyseisen reissun fiiliksiin.

Seura. Oikeanlainen seura reissatessa on yksi tärkeimmistä asioista. Hyvässä seurassa pienet ja vähän suuremmatkin vastoinkäymiset tuntuvat paljon pienemmiltä.

Turvallisuus on matkatessa ensi arvoisen tärkeää ja omaa harkintaa on hyvä käyttää. Ennaltaehkäisy on myös hyvä muistaa. Tästä voisinkin kirjoittaa laajemman postauksen myöhemmin.

Uudet paikat ovat aina viehättäviä, kiinnostavia ja aina parempi, mitä vähemmän paikassa on turisteja.

Viinitilat. Viime syksynä vierailimme Pohjois-Italian kierroksellamme viinitilalla, mikä oli koko reissun ehdottomia kohokohtia. Suosittelen lämpimästi, mikäli tilaisuus sen vain sallii.

Venturini Baldinin viinitila Pohjois-Italiassa.
Wienissä olisi joskus mukava piipahtaa. Osaan kieltä ja maalla on mielenkiintoinen kulttuurinsa. Ehkäpä tähän voisi yhdistää sen Alpeilla laskettelun.

X-treme-kokemukset matkoilla. Joskus olisikin upeaa päästä hyppäämään benji-hyppy tai lentämään liitovarjolla.

Yksin matkustaminen on usein jopa melko antoisaa, vaikka voisi kuvitella sen olevan tylsää ja pitkäveteistä, mutta päin vastoin. Silloin on enemmän aikaa omille ajatuksille ja voi edetä aivan omassa tahdissa muista välittämättä. Myös kynnys jutella muiden ihmisten kanssa on varmasti huomattavasti matalampi.

Zzz. Hyvät unet pitkän päivän jälkeen tulevat aina tarpeeseen. Aina ei ole saatavilla sitä kaikkein parasta ja pehmeintä sänkyä, mutta sillä mennään mitä on kulloinkin tarjolla. Välillä toki rahatilantieen salliessa on mukava panostaa laatuun.

Åreen olisi joskus mukava reissata laskettelemaan. Kaikki on isompaa kuin Suomen Lapissa ja lähempänä kuin Alpit.

Äkkilähdöt ovat välillä hyvin virkistäviä. Nopeasti päätetään minne mennään, varataan matka, pakataan ja lähdetään. Tai vain lähdetetään ilman sen suurempia suunnitelmi. Lähelle tai kauas.

Öinen kuumuus etelän maissa ei ole niitä hohdokkaimpia asioita, joten etelään matkatessa ilmastointi on must have.


Miten sun aakkoset menee? Kerro ihmeessä!

torstai 13. huhtikuuta 2017

MAKEDONIA: Jana Burčeska – Dance alone


Makedonia luottaa tänä vuonna 23-vuotiaaseen Jana Burčeskaan, kun hän lähtee Kiovaan kilpailemaan "Dance alone" nimisellä kappaleella. Ensimmäistä kertaa Jana tuli julkisuuteen, kun hän osallistui Makedonian Idol-kilpailuun ja sijoittui siinä viidenneksi. Tämän jälkeen hän osallistunut yli 60 tapahtumaan, jotka ovat tukeneet vähäosaisia. Hän on ollut myös UNICEFin lähettiläs ja hän on kampanjoinut väkivallattomien koulujen puolesta. Vuonna 2012 Jana osallistui Skopje Fest -nimiseen ohjelmaan, joka silloin toimi Makedonian Euroviisukarsintana. Hän osallistui kilpailuun myös vuosina 2013 ja 2015, mutta näinä vuosina ohjelmaa ei käytetty maan Euroviisukarsintana.

(Kuva: eurovision.tv)

Makedonian kappaleen "Dance alone" ovat säveltäneet Joacim Perrson, Alex Omar, Bobi-Leon Milanov sekä Florence A. He ovat säveltäneet monia muitakin kappaleita Euroviisuihin sekä työskennelleet mm. Kelly Clarksonin, John Legendin, Kylie Minoguen, Lady Gagan, Jonas Brothersin, Selena Gomezin sekä Armin Van Burenin kannsa.

Makedonia esiintyy toisessa semifinaalissa neljäntenä


Makedonialla on tänä vuonna mielestäni yksi parhaista kappaleista. Kappale ei  kuulosta ollenkaan Makedonian kappaleelta, eikä oikeastaa edes Euroviisulta. Voisin kuvitella tämän kappaleen hyvin esimerkiksi juurikin Selena Gomezin esittämäksi. Erittäin vahva kappale, joka ansaitsee 5/5.

Makedonian kappale kuulostaa pitkästä aikaa tuoreelta ja uskonkin, että se siivittää maan vahvasti finaaliin ensi kertaa sitten vuoden 2012. Janan koreografi, Ambra Succi, on sama, joka suunnitteli viime vuonna Poli Genovan (Bulgaria 2016) menestyksekkään esityksen sekä Loreenin (Ruotsi 2012) voittoesityksen. Toinen semifinaali lienee lisäksi ensimmäistä helpompi läpäistä. Finaalissa pitäisin top 10 sijoitusta täysin mahdollisena.

Mitä pidätte Janan kappaleesta?

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

TANSKA: Anja Nissen – Where I am


Tanskan edustajaksi Ukrainaan valikoitui 21-vuotias tanskalais-australialainen laulajatar Anja Nissen kappaleellaan "Where I am". Viime vuonna Anja sijoittui Tanskan euroviisukarsintana toimivassa Melodi Grand Prix -nimisessä kilpailussa toiseksi kappaleellaan "Never alone". Tänä vuonna hän paransi sijoitustaan yhdellä ja pääsi täten edustamaan Tanskaa Kiovaan. Anja on syntynyt ja asunut koko ikänsä Australiassa, mutta hänen vanhempansa sekä muu suku tulevat Tanskasta. Vuonna 2014 hän nousi julkisuuteen voitettuaan Australian The Voicen kolmannen tuotantokauden.

(Kuva: eurovision.tv)

Anja on tehnyt voimakkaan kilpailukappaleensa "Where I am" yhdessä Michael D'Arcyn ja Angel Tupain kanssa. Vahva ääniselle laulajattarelle Euroviisut ovat olleet unelma 11-vuotiaasta lähtien, kun hän seurasi kilpailua ensi kertaa. Hän kokee olevansa etuoikeutettu edustamaan Tanskaa ja tahtoo tehdä tanskalaiset ylpeiksi ja näyttää Euroopalle, että olemme kaikki yhdessä riippumatta siitä, mistä tulemme.

Tanska kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 9.


"Where I am" on hyvällä tavalla hyvin perinteisen tanskalaisen euroviisun kuuloinen, melko kliininen kappale, jossa on kuitenkin jotain tarttumapintaa ja tiettyä aitoutta ja uskottavuutta. Livenä Anja laulaa uskomattoman hyvin, mikä nostaa muuten hyvin geneerisen kappaleen uusiin ulottuvuuksiin. Kappaleena ei kummoinen, mutta Anjan esittämänä tämä saa 4/5.

Viime vuosina Tanksalla on ollut vaikeuksia päästä finaaliin ja uskon, että sama linja jatkuu tänä vuonnakin. Tämä joko karsiutuu niukasti finaalista tai menee sinne niukasti, rajatapaus.

Kommentoi alas, vetosiko Anjan tulkinta sinuun?

tiistai 11. huhtikuuta 2017

ITÄVALTA: Nathan Trent – Running on air


Nathan Trent (oik. Nathanaele Koll) on 24-vuotias laulaja ja lauluntekijä Itävallasta. Tänä vuonna hän edustaa kotimaataan Euroviisuissa kappaleella "Running on air". Hän on kaksikielinen, sillä hänen äitinsä on kotoisin Italiasta ja isä Itävallasta. Kolmen vanhana hän alkoi käymään piano- ja viulutunneilla ja myöhemmin oli mukana useissa Innsbruckin kaupunginteatterin produktioissa. Nathan on osallistunut lukuisiin kykykilpailuihin Itävallassa sekä Saksassa ennen kuin pääsi opiskelemaan musiikkia Wienin yliopistoon ja valmistui sieltä viime vuonna.

(Kuva: eurovision.tv)

Omia kappaleitaan Nathan alkoi kirjoittaa olleessaan 11-vuotias ja on siitä lähtien kehittänyt omaa tyyliään. Itävallan televiosioyhtiö ORF kiinnostui Nathanin ensimmäisestä singlestä "Like It Is" ja päätti pyytää häntä Itävallan edustajaksin Kiovaan. Kilpailukappaleensa Nathan on tehnyt yhteistyössä Bernhard Penziasin kanssa.
Itävalta kilpailee toisen semifinaalin toisena kappaleena.


Tänä vuonna trendinä tuntuvat olevan hyvin nykyaikaiset ja radioystävälliset kappaleet. Myös Itävalta tarjoilee meillä sellaisen. Nathanin hyväntuulinen kappale tuo mieleen mm. Ed Sheeranin tuotannon. Kappale ei kuitenkaan herätä kovinkaan paljoa tunteita vastaan eikä puolesta. 4/5.

Veikkaan, että Itävalta tulee menemään monen yllätykseksi finaaliin, sillä tämä on helposti lähestyttävä kappale, joka aukeaa kuulijalla nopeasti. Myös raadit arvostavat todennäköisesti tällaisia kappaleita ja saavat niiltä mukavasti ääniä. Intensiivisisen live-esityksen avulla finaalissa top 20 -sijoitus on hyvinkin mahdollinen.

Mitä piditte Itävallan kappaleesta ja uskotteko sen menestykseen?