tiistai 19. huhtikuuta 2016

Raakasuklaa


Ruokamaailmassa on menossa aina kaikenlaisia trendejä ja villityksiä. Viime aikoina yksi tällainen on ollut raakasuklaa. Se on siis kylmäprosessoimalla tuotettua suklaata, jolloin normaaliin suklaan valmistukseen käytetyt korkeat lämpötilat eivät pääse vaikuttamaan kaakaon luonnolliseen ravintosisältöön. Raakasuklaa ei sisällä myöskään maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja tai valkoista sokeria.

Raakasuklaata voi valmistaa itse vaikkapa netistä löytyvillä ohjeilla tai sitten voi tehdä sitä valmiista raaka suklaa pakkauksesta niin kuin minä tein. Ainakin ensimmäiselle kerralle valmis pakkaus on ihan oivallinen vaihtoehto, sillä eri ainesosat tarvitsee vain yhdistellä.


Minun raakasuklaapakkauksessani ensimmäisenä sulatettiin neitsytkookosöljy lämpimässä veishauteessa (Huom. ei kuumassa!)

Tämän jälkeen loput aineet (jauheseos (sis. mm. lucuma, kaakaojauhe ja raakakaakaovoi), agavenektari, gojimarjat ja mantelirouhe) vain sekoitettiin mukaan ja hämmennettiin tasalaatuiseksi ja juoksevaksi seokseksi.


Tämän jälkeen seos lusikoitiin muotteihin ja laitettiin jääkaappiin jäähtymään kiinteiksi. Niin helppoa! Kaiken lisäksi raakasuklaa on maidoton, gluteeniton, soijaton, munaton, sokeriton ja lisäaineeton.


Normaalin suklaan jälkeen raakasuklaan maku voi olla hieman kitkerä, mutta ei ollenkaan huono, ainakaan minun mielestäni.


 Kertokaa ihmeessä, jos olette kokeilleet raakasuklaata ja jos teillä on jotain vinkkejä sen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti