perjantai 30. syyskuuta 2016

Leffassa: Bodom

Kävin leffassa katsomassa Bodomjärven surmista ammentavan Bodom nimisen suomalaisen kauhuelokuvan. Suomalainen kauhuelokuva ei ole ehkä niitä kaikkein yleisimpiä genrejä, joihin törmää, joten jo tämän vuoksi tämä oli aivan must see -leffa. Bodomin on ohjannut myös menestyksekkään Luokkakokous elokuvan ohjannut Taneli Mustonen.


Elokuvassa neljä nuorta lähtee telttailemaan Bodom-järven rannelle tarkoituksenaan rekonstruoida siellä kesällä 1960 tapahtuneet Bodomjärven murhat. Elokuva ei siis kerro kesän 1960 tarinaa. Leffan pääosassa näyttelevät Mimosa Willamo, Nelly Hirst-Gee, Santeri Helinheimo ja Mikael Gabriel. Nuoret näyttelijät selvisivät erinomaisesti roolisuorituksistaan.

Pakko sanoa, että ainakin mulle leffa toimi hyvin ja on kyllin pelottava ansaitakseen paikkansa kauhuleffa genressä. Jo leffan nimessä, Bodom, on tietynlainen hyytävä kaiku. Bodom oli kuvattu taitavasti käyttäen erilaisia tekniikoita ja kuvakulmia. Erilaisilla mielikuvilla pelataan paljon elokuvassa ja et varmasti katso liimaa samalla tavalla tämän elokuvan jälkeen.

Kuten hyvään tarinaan kuuluu, alkaa katsoja miettiä jokaisen motiiveja ja sitä mitä seuraavaksi voisi tapahtua, mutta monta kertaa tämä arvaus meni mönkään ja tapahtui jotain aivan muuta.

Nelly Hirst-Gee, Mikael Gabriel, Mimosa Villamo ja Santeri Mäntylä
Suomalaiseksi kauhuleffaksi oikein kelpo teos ja ansaitsee 4/5 ilman mitään suomalaisuus lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti