keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Jokaisella on oma some-minänsäNykyaikana ihmisillä on ainakin kaksi eri persoonaa. Kukaan ei ole täysin sama ihminen somessa kuin elävässä elämässä.

Some on suuri osa monen nuoren ja yhä useamman vanhemmankin ihmisen elämää, mutta voiko pelkän somen kautta tuntua toista ihmistä kunnolla. Ei voi. Jokainen ihminen Päättää itse ja valitsee sen sisällön, mitä tahtoo jakaa muille kanssa ihmisille sosiaalisessa mediassa. Ainakin omalla kohdallani nämä ovat eri asioita kuin ne, joita kerron kasvotusten toiselle ihmiselle.

Someen monet ihmiset yrittävät luoda täydellistä kuvaa itsestään poistamalla itseltään heikot ja ei niin hehkeät hetket. Kyllä, teen myös itse näin. Vaikka paljon jaankin itsestäni täällä blogissa, Instagramissa tai Snäpissä niin mietin hyvin tarkkaan, että mitä julkaisen.

Some-minääni pyrin rakentamaan aina mahdollisimman edustavaksi ja tyylikkääksi, sillä tavallaan Facebook seinä tai Instagram feedi toimivat tavallaan käyntikortteina muille ihmisille. Ja olen niinkin pitkälle ajatellut, että mistä sitä tietää, että vaikka mahdollinen uusi työnanjata katsastaisi somejasi työhaastattelun taustatyönä. Voisin ainakin kuvitella itseni stalkkaamassa mahdollisia uusia työntekijöitä Facebookissa ja Instagramissa. Eivätkös kaikki tee niin jo vapaa-ajallakin, kun tietoon tulee uusi ihminen.

Instagram fiidiin minulla on erityinen suhde nimittäin ajattelen sen olevan valokuva-albumi, jonne kerään parhaat valokuvat ja joita selaamalla voi sitten aina verestellä muistoja. Samaan aikaan kun ajattelen sen valokuva-albumina se on myös juurkin se käyntikortti ja siinä myös ulkonäkö korostuu. Kuulostaa melko pinnalliselta, mutta tiedättekö sen tunteen, kun teillä on kolme merimaisema kuvaa allekkain feedissä. Jos ette tiedä niin minun feedistä ni löytyy tähän malliesimerkki. Kamala tilanne, kun et halua poistaa mitään kuvaa (:

Snapchat sitten taas on paljon vapaampi some-kanava, sillä sieltä kaikki katoaa vuorokauden jälkeen. Snäpin päivittäminen on nopeaa ja vaivatonta, joten ehkä juuri siksi se on saavuttanut niin suuren suosion. Snäpättyä tulee oikeastaan joka päivä ja ihan kaikesta.

Millainen on sinun some-minäsi? Kerro kommenteissa!

Ps. voit seurata minua
Instagramissa aleksiairaksinen
Snapchatissa alexiii43

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti