torstai 4. toukokuuta 2017

IRLANTI: Brendan Murray – Dying to try


Irlannin tämän vuotisen edustajan valinnasta vastasi X Factor -tuomarinakin tunnettu Louis Walsh. Hän valitsi tehtävään jo hajonneen Hometown-yhtyeen entisen jäsenen Brendan Murrayn. Jo yhtyeen debyyttisingle "Where I Belong" oli menestys ja se nousi listojen kärkeen nopeasti. Myös seuraava single saavutti ykkössijan. He ehtivät julkaista yhden albumin ja kiertää keikoilla ennen kuin lopettivat. Brendan itse aloitti musiikkiharrastuksensa nuorena kun 13-vuotiaana hän alkoi soittaa kitaraa ja myöhemmin laulaa.

(Kuva: eurovision.tv)

Brendanin kappaleen “Dying to try” ovat tehneet Jörgen Elofsson ja James Newman. Jörgen on ruotsalainen, Grammy ehdokkuuksiakin saanut, lauluntekijä, joka on ollut mukana tekemässä muun muassa Kelly Klarksonin suurta "Stronger (What Doesn't Kill You)" -hittiä.

Irlanti kilpailee toisessa semifinaalissa kymmenentenä.



Brendanilla on persoonallinen ääni ja se sopii hyvin tähän kappaleeseen. Kappale itsessään on moderni, kelpaisi radiosoittoon ja voisi olla olemassa ilman tätä kilpailuakin, mikä usein on hyvä asia. Tänä vuonna trendinä tuntuu muutenkin olevan modernit ja tällä hetkellä radioissakin tyypillinen musiikki. 4/5.

Irlannilla voi olla tänä vuonna usean vuoden jälkeen mahdollisuudet selviytyä finaaliin. Mihinkään huippusuoritukseen en tosin usko. Jos tämä finaaliin menee, menee tämä sinne viimeisten joukossa ja finaalissa sijoitus on tulostaulukon oikealla puolella.

Mitä pidätte Irlannin kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti