keskiviikko 3. toukokuuta 2017

LATVIA: Triana Park – Line


Latviaa edustaa tänä vuonna riikalainen vuonna 2008 perustettu yhtye Triana Park. Elektronista pop-rock-funk musiikkia soittava yhtye koostuu laulaja Agnese Rakovskasta, kitaristi Arturs Strautinsista, rumpali Edgars Vilumsista ja basisti Kristaps Erglisista. Tähän mennessä he ovat julkaisseet kaksi levyä, vuosina 2010 ja 2014. Yhtye on paitsi esiintynyt lähes jokaisella festarilla Latviassa se on esiintymyt myös monilla ulkomaisilla festareilla, kuten SXSW:ssa (Yhdysvallat), Reeperbahn (Saksa), Eurosonic Noordeslag (Alankomaat) ja Waves Bratislava (Slovakia) sekä Waves Vienna (Itävalta). Yhtye on yrittänyt myös Latvian Euroviisu edustaksi aiemmin vuosina 2008, 2009, 2010, 2011 ja 2012.

(Kuva: eurovision.tv)

Yhtyeen edustuskappaleen "Line" ovat säveltäneet laulaja Agnese Rakovska, basisti Kristaps Ērglis sekä Kristians Rakovskis. Sanoituksesta vastaa yksin laulaja Agnese. Alunperin "Line" ei ollut tehty Euroviisuja silmällä pitäen vaan se julkaistiin aivan tavallisena sinkkuna.

Latvia esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 18 eli viimeisenä.


Latvia on uuden karsintakilpailun jälkeen ottanut uuden raikkaan ja modernin suunnan valintojensa suhteen. Tämäkin kuulostaa erittäin modernilta ja nykypäivän radiomusiikilta. Jonkin asteisia mielleyhtymiä tästä tulee The Weekendin tuotantoon ja tyyliin. Tykkään 5/5.


Latvialla on olemassa kaikki avaimet finaalipaikkaan ja finaalipaikan kohtalon tulee pitkälti ratkaisemaan live-esitys. Veikkaan, että mikäli Latvia finaaliin selviää se selviää sinne semifinaalin viimeisiltä sijoilta. Toinen skenaario on niukka karsiutuminen.

Pidättekö Latvian modernista kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti