sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

ALBANIA: Lindita – World


Albania oli ensimmäinen maa, joka valitsi kappaleensa tämän vuoden Euroviisuihin. Maa käytti jälleen perinteikästä Festivali i Këngës -sävellyskilpailua edustuskappaleensa valitsemiseen. Ennen joulua pidetyn kilpailun voittoon nousi Lindita Halimi kappaleellaan “Botë”. Euroviisuja varten alunperin albaniankielisestä kappaleesta tehtiin englanninkielinen ja paranneltu versio ja samalla nimi vaihtui muotoon “World”. Kappaleen on säveltänyt Klodian Qafoku ja sanoittanut Gerald Xhari.


(Kuva: eurovision.tv)


Lindita on 27-vuotias Kosovon albaani laulaja-lauluntekijä, joka on osallistunut myös American Idolin viimeisimmälle tuotantokaudelle vuonna 2016. Hän osallistui Idolssiin myös kotimaassaa vuonna 2006. Silloin hän voitti kilpailun. Euroviisuihin osallistuminen on ollut Linditan haave pienestä pitäen ja hän aikookin vaalia tätä kokemusta sydämessään loppuun assti.

Albania kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 4.
Albanian kielinen versio kappaleesta oli huomattavasti mystisempi ja siinä oli oma viehätyksensä, mutta hieman muokattu ja englanniksi käännetty versio tekee tästä melko vaikeasta kappaleesta hieman helpommin lähestyttävämmän. Usein Albania on pilannut kappaleensa niiden viisuversioinnin yhteydessä, mutta tänä vuonna tuo onneksi vältettiin. Lisäksi Linditalla on upea ääni. 3/5.Kappaleen muokkauksesta huolimatta Albanialla tulee olemaan vaikeuksia päästä finaaliin, mutta täysin mahdottomana en sitä näe. Vaikka kappale on vaikea niin se voi vedota ihmisiin. Albanian paras sijoituskin tuli vuonna 2012 Rona Nishliun hyvin vaikealla kappaleella "Suus". Näen tässä jotain samaa, mutta live ratkaisee saadaanko tämän potentiaali hyödynnettyä.

Uskotteko Albanian menestys mahdollisuuksiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti