torstai 30. maaliskuuta 2017

AZERBAIDŽAN: Dihaj – Skeletons


Azerbaidzanin televisioyhtiö Ictimai TV valitsi edustajansa tänäkin vuonna sisäisesti ja valinta osui Dihaj (oik. Diana Hacıyeva) nimiseen laulajattareen. Oikeammin Dihaj on yhtye, sillä hän tekee usein yhteistyötä kahden naistoverin kanssa tällä nimellä. Vuonna 2010 hän valmistui Bakun musiikkiakatemiasta ja muutti sen jälkeen Lontooseen, jossa hänellä oli erilaisia musiikkiprojekteja. Diana on yrittänyt kotimaansa Euroviisu edustajaksi myös aikaisemmin vuonna 2011, kun hän osallistui maan karsintaan. 2014 Bakussa hän perusti Dihaj-kokoonpanon ja voitti vuoden vuoden tulokas palkinnon Caucasian Music Awardseilla. Heidän läpimurto kappaleensa oli nimeltään "I Break Again"


(Kuva: eurovision.tv)

Kiovassa Dihaj esittää Isa Melikovin ja Sandra Bjurmanin tekevän kappaleen “Skeletons”. Isa Melikov on tunnettu Azerbaidzanilainen säveltäjä, joka on ollut mukana mm. heidän vuoden 2011 voittokappaleessa. Hän on työskennellyt myös Dima Bilanin. Ruotsalainen Sandra Bjurman oli niin ikään tekemässä Azerbaidzanin voittokappaletta. Lisäksi hän on ollut tekemässä Azerbaidzanin kappaleita vuosina 2010, 2012 ja 2015 sekä Ukrainan kappaletta vuonna 2014.

Azerbaidzan esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa kahdeksantena. 



Useiden hyvin tylsien kappaleiden jälkeen Azerbaidzan tarjoilee erittäin mielenkiintoisen, tummanpuhuvan ja jylhän kappaleen. Kappale pitää otteessaan alusta loppuun ja jättää kiinnostuksen kuunnella se uudelleen. Kyllä tämä 5/5 ansaitsee.

Muutamien heikompien vuosien jälkeen Azerbaidzan nähdään todennäköisesti finaalissa kymmenen parhaan joukossa. Voittoon asti en usko tämän yltävän. Semifinaalista pitäisi päästä tällä kappaleella ja olemalla Azerbaidzan leikiten läpi.

Mitä pidätte kappaleesta ja uskotteko luurankojen tuovan menestystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti