lauantai 25. maaliskuuta 2017

KYPROS: Hovig – Gravity


Kypros valitsi tänäkin vuonna edustajansa sisäisesti ja kunnian tällä kertaa sai Hovig, joka on viimeksi vuonna 2015 pyrkinyt maan edustajaksi, mutta jäi tuolloin finaalin neljänneksi kappaleellaan "Stone in a river". Kyproksella syntynyt, mutta armenialaiset juuret omaava Hovig aloitti esiintymiset 16-vuotiaana erilaisilla klubeilla. Vuonna 2009 hän osallistui Kreikan X factor -ohjelmaan. Seuraavana vuonna hän yritti Kyproksen edustajaksi Euroviisuihin.

(Kuva: eurovision.tv)

Kappaleen teossa Kyproksella luotetaan ruotsalaiseen osaamiseen sillä kilpailukappale "Gravity" on tilattu itseltään Thomas G:sonilta, joka on esimerkiksi mies Loreenin "Euphorian" takana. Hän on tehnyt eri maiden Euroviisukarsintoihin yli 80 kappaletta ja yksistään Ruotsiin Melodifestivalenille 49 kappaletta. 13 kappaletta on päässyt varsinaisiin kisoihin saakka ja viisi kappaletta on sijoittunut top 10.

Kypros kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 15.


Hovigin kappale alkaa hyvin lupaavasti ja tuo mieleen hieman Imagine Dragonssin kappaleet tasaisesti ja melko raskaasti etenevällä poljennollaan. Alku todellakin lupaa paljon, mutta kappaleen kertosäkeistö on yllättävän laimea, hieman heikko. Joitakin mukavia koukkuja tässä kappaleessa on, joiden ansiosta tämä saa 4/5.

Tämän kohtalon jatkoon menosta ratkaisee erittäin pitkälti live-esitys. Jos se saadaan onnistumaan on Kyproksella mahdollisuudet finaalipaikkaan, mutta finaalissa maksimi suoritus lienee 15-sija. Jos finaaliin menee niin veikkaan, että ottaa viimeisiä jatkopaikkoja.

Mitä pidätte Hovigin painovoimasta? Mennäänkö tällä finaaliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti