maanantai 27. maaliskuuta 2017

LIETTUA: Fusedmarc – Rain of revolution


Liettua valitsi pitkän karsintansa jälkeen edustajakseen Fusedmarc nimisen kokoonpanon. Yhtyeen lauluosuuksista vastaa Viktorija Ivanovskaja, instrumenteista Denis Zujev sekä visuaalisesta toteutuksesta Stasys Žakas. Bändi on ollut kasassa jo vuodesta 2004 alkaen ja vuonna 2007 heidät nimettiin Liettuassa vuoden parhaaksi kokeellisen musiikin yhtyeeksi. Vuonna 2008 he voittivat parhaan elektronisen musiikin bändin -palkinnon. Fusecmarc on jo vuosia ollut Liettuan ykkös vientituote kokeilevan musiikin saralla paitsi Baltian maihin, myös ympäri Eurooppaa.


(Kuva: eurovision.tv)


Heidän kappaleensa "Rain of Revolution" ovat säveltäneet Denis Zujev, Viktoria Ivanovskaja sekä Michail Levin ja sanoittaneet Denis Zujev sekä Michail Levin. Bändin jokainen keikka on erilainen kokemus ilman kompromisseja erilaisten musiikkityylien välillä, rohkeita järjestelyjä, odottamattomia laulusuorituksia sekä huikeaa live-energiaa.

Liettua kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 17.
Ilmeisesti joka vuosi mukana täytyy olla kappale, joka ei tee mieli vapaaehtoisesti kuunnella. Joillekin tällaisesta musiikista pitäville tämä voi toimia, mutta minulle tämä on aivan liian sekava kappale. Tilannetta ei paranna laulajan erikoinen ääni ja tapa laulaa. 1/5 ja jumbosija omissa arvioinneissani.

Liettuan jatkopaikkaan en usko, vaikka viime vuosina maa on mennyt yllättävilläkin kappaleilla finaaliin. Tänä vuonna kappale on kuitenkin niin erikoinen, että sille tuskin finaalipaikkaa irtoaa.

Kuinka Liettuan kokeilevampi kappale toimii teille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti