maanantai 4. tammikuuta 2016

Aina on hyvä hetki syödä kakkua

Oreo-juustokakku
Aina on hyvä hetki syödä kakkua! Todellakin! Paitsi nyt, kun joku meni ilmoittamaan, että on hiihtolomaan saakka herkkulakossa :) Ja heti tänäänhän minä menin sitten siitä jo lipsumaan, kun olin ystäväni kanssa laskettelemassa -tai tarkemmin ottaen tauolla. Automaattisesti siinä sitten valitsin, että hmmm otanko munkin vai viinerin. Valitsin viinerin. Pöydässä sitten otin puhelimeni esiin, snäppäsin ja hetken kuluttua vastauksena tuli, että näinkö tää herkkulakko toimii :) Hyvä minä!

No, mutta asiaan siis, aina on hyvä aika syödä siis kakkua. Tai ehkä paremminkin leipoa, tai laittaa muutenkin ruokaa. Ruuanlaitto ja leipominen on kyllä semmonen asia, että missä voi -ja on pakkokin- unohtaa kaikki muut asiat hetkeksi. Mikään ei oo sen parempaa, kuin lopussa huomata, että kaikki oli sen vaivan arvosta ja, että tätähän pystyy syömään. Kokkailu sekä leivonta on molemmat erittäin lähellä sydäntäni, mutta ehkä se leipominen on vielä piirun verran enemmän mua. Siinä kaikki pitää tehä just eikä melkein, että onnistuu. Välillä toki kokkailu on kans melko vapauttavaa, varsinkin jos voi ite säveltää eikä tarvii noudattaa ohjeita. Ja uusien reseptien keksiminen. Onko parempaa. Välillä niistä kyllä tulee ihan hyviä -joskus ei. Joskus voisin niitä tännekin keräillä. 

Mutta nyt kyse on siis enemmänkin leipomisesta! Kui siistii! Aattelin jakaa tässä teille kakunhimoisille ihmisille viis mun suosikki kakkuohjetta, mitä nyt äkkiseltään mieleen tuli. Here we go siis!
Kinuski-mansikkakakku
 1. Kinuski-mansikkakakku, (ohje täältä)
  • Tein tän kakun uudeks vuodeks ihan tällä samaisella ohjeella ja siitä tuli yks kauneimmista kakuista, mitä oon tehny.
 2. Oreo-juutokakku, (ohje täältä)
  • Oreo-juustokakkua tein kesällä kaverini synttäreille. Oli muuten kaunis ja maukas.
 3. Saksalainen rahkakakku, (ohje täältä)
  • Tätä kakkua olen tehnyt muutamia kertoja. 
  • Tähän vielä lisäksi mansikkamelba eli mansikoita sauvasekottajalla murskaks ja joukkoon sokeria ja sitruunaa maun mukaan. 
  • Ja suosittelen käyttämään tuota ohjeessa mainittua vanukasjauhetta. Lopputulos on sileämpi kuin perunajauhoilla.
  • Lime-juustokakku
 4. Lime-juustokakku, (ohje täältä)
  • Tätä kakkua tein ensi kertaa omiin rippijuhliini ihan kolmin kappalein muutamia (kaks tai kolme?) vuosia sitten. 
 5. Aprikoosipiiras
  • Ei ihan kakku, mutta melkein. Tän reseptin opin Sveitsissä ollessani tuttavaperheemme luona kesällä 2012 eli ohjetta tuskin mistään netistä löytyy, joten tässä se on:
   1. Ota pyöreä piirasvuoka ja taputtele sinne voitaikina, valmis käy ihan hyvin jos ei jaksa viitsiä tehä itse alusta alkaen.
   2. Tämän jälkeen päälle pähkinäjauhetta
   3. Sitten tämän jälkeen päälle aprikoosivipaleita. Tuoreet aina parempia, mutta Suomessa voi usein joutua käyttämään purkkiaprikoosia.
   4. Sitten sekasin purkki kermarahkaa (maitorahka käynee myös, en ole tosin kokeillut), 2 dl vähärasvaista kermaa, sokeria, vaniljasokeria sekä 2 tl maissijauhoa (tai perunajauho käy myös, mutta suosittelen maissijauhoa)
   5. Kaada seos vuokaan aprikoosien päälle
   6. Paista uunissa 200 astetta n. 40 minuuttia
    • Extra vinkkinä, että aprikoosien tilalle voi laittaa sitten mitä haluaa; päärynää, persikkaa, tms.
Nyt tätä postausta kirjoittaessani tuli ihan hirveä kakun tuska. Miks tein tän? 
Mutta kertokaa, jos meinaatte kokeillä jotain näistä kakuista ja miten siinä sitten kävi, että tykkäsittekö :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti