maanantai 25. tammikuuta 2016

Pakkaamisen jalo taito

Varustus on ehkä hieman erilainen Portugaliin,...
Kun puhutaan pakkaamisesta niin voin todeta, että oon ehkä maailman huonoin siinä. Tai se riippuu tietenkin miten määritellään huonoin, mutta jos kevyesti pitäis matkalle pakata niin, kyllä, olen siinä huono. Erittäin huono. Laukku on yleensä jo mennessä täysi ja ei se siitä yleensä matkanaikana ainakaan vaju. Erityisen tarkka pitää olla pakatessa lentomatkoille, sillä ylipainoisesta laukusta saa sitten pulittaa mukavasti extraa.

Nyt ajattelinkin siis neuvoa itselleni (ja samalla kaikille samasta vaivasta kärsiville), kuinka pakata mahdollisimman kevyesti matkalle mukaan ja olla unohtamatta kaikkia pieniä, välttämättömiä, juttuja mitä matkalla voi tarvita. Ja vain välttämätöntä, sillä minulla on paha tapa pakatessani: "No otetaan nyt tämä kolmas laukkukin mukaan, sillä eihän sitä tiedä milloin tätä tarvitsee. Ja onhan tämä toinen laturikin hyvä olla mukana. Otan nyt vielä kaksi purkkia hiusvahaa, että voin sitten valita mieluisen. Myös sombrero on hyvä olla mukana. Ja tuo taulu sopisi niin hyvin hotellin sisustukseen" Tästä huolimatta perillä huomaa, että on unohtanut jotakin merkittävää, kuten kaikki sukat. :) Eli ei näin, ei todellakaan näin!

...Pariisiin...
Seuraava lista on nyt sitten koostettu omien kokemusten pohjalta niin, että mistä matkan aikana löytyvät pakkaamiseen liittyvät ongelmat löytyvät ja kuinka niitä voisi parantaa. Ja niitä kohtiahan löytyy:
 1. Suunnittele hyvin eli pääse eroon "Jos vaikka satun tarvitsemaan tätä -ideologiasta"
  • Ensin kannattaa ottaa esille vaikkapa sängylle kaikki vaatteet mitä matkalla ajattelee tarvitsevansa ja laskea niin, että tietyllä määrällä vaatteitä pärjää tietyn määrän päiviä. Tämän jälkeen voi poistaa vielä vaikka yhdet jokaisesta kasasta varsinkin, jos on olemassa mahdollisuus, että ostat kohteesta vaatteita. Samoja huosuja ja huppareita käytetään ehkä useampana päivänä kuin alusvaatteita ja sukkia, mikä kannattaa huomioida. Minähän siis laitan kaikki vaatteeni aina ensin sängylle ja sitten siitä laukkuun, mutta en ota vaatteita sieltä pois vaan laitan ne suoraan laukkuun ja vielä sen jälkeen lisään muutaman vaatekappaleen aina sinne. Ei näin!
 2. Tee lista
  • Myös listan tekeminen mukaan otettavista asioista voi auttaa. Ja sen noudattaminen on ihan oleellista myös. ;)
 3. Pienet matkapakkaukset
  • Hiustenhoitotuotteissa, rasvoissa ja kaikessa muussa vastaavassa kannattaa suosia pieniä matkakokoisia pakkauksia, sillä ne vievät huomattavasti vähemmän tilaa ja painavat vähemmän.
 4. Välttämättömät tavarat käsimatkatavaroihin
  • Jos matkustaa lentäen tämä on kullanarvoinen neuvo siinä vaiheessa, kun oma laukku ei syystä tai toisesta saavukaan samaan paikkaan kanssasi. Viime kesänä Portugaliin mennessä laukut eivät koneen vaihdon yhteydessä ehtineet samaan koneeseen vaan jäivät Berliiniin ja seuraavana päivänä lentelivät sitten parin mutkan kautta Portugaliin. Ei siinä lomasuunnitelmiin normaalisti olisi heti kärkeen kuulunut ostoskierrosta pitkissä farkuissa ja tennareissa. Tästä olen nyt oppinut ja otan vaihtokerraston aina käsimatkatavaroihin.
 5. Jaa tavaroita, kun et matkusta yksin
  • Mikäli ei matkusta yksin on hyvä jaotella tavaroita muiden laukkuihin siltä varalta, että jokin laukuista hukkuu matkalla. No  heh, ei nyt kirjaimellisesti, mutta kuitenkin. :)
 6. Sopikaa kuka pakkaa mitä
  • Jos matkustaa porukassa niin kannattaa sopia, että kuka pakkaa ja mitä esimerkiksi hiustenkuivaajan, suihkusaippuoiden ja muiden vastaavien tavaroiden kanssa.
 7. Käsimatkatavarat
  • Käsimatkatavarat kannattaa pakata kevyesti. Mikään ei ole inhottavampaa kuin järkyttävän painava reppu tai laukku. Vaihtovaatteiden lisäksi sieltä olisi hyvä löytyä ainakin kuulokkeet, särkylääkettä, purukumia, tabletti oflineen ladatuilla leffoilla, puhelin oflineen ladatulla musalla sekä aurinkolasit tarpeen vaatiessa. Vesipullo on myös hyvä olla mukana, mutta lennettäessä se kannattaa ostaa vasta turvatarkastuksen jälkeen.
 8. Ne tärkeimmät
  • Kannattaahan sitä ottaa sitten ne kaikki tärkeimmätkin jutut mukaan eli passi ja matkadokumentit, rahaa, luotto/pankkikortti sekä matkavakuutukset. Käteistä kannattaa varata varsinkin ulkomaille matkustettaessa runsaasti, sillä kaikissa paikoissa kortti ei käy tai toimi. Raha kannattaa myös ripotella moneen paikkaan ja näin ollen säilyttää osa, jos joutuu vaikkapa taskuvarkauden kohteeksi. Hyvä laittaa rahaa esimerkiksi matkalaukkun, lompakkoon ja passin kaveriksi.
...tai Rukalle matkustettaessa :)
Näillä vinkeillä nyt voisi saada pakattua suht hyvin, jos niitä onnistuisi noudattamaan. Pitää seuaavalle ulkomaan reissulle kokeilla kuinka hyvin näitä neuvojani pystyn tottelemaan. 

Ps. Hirmuisesti kiitosta Iitalle, joka teki minulle upean bannerin tuonne sivun yläreunaan. :3 Itselläni olisi hermo mennyt xd Käykää lukee sen blogii kans: hituiita.blogspot.fi

Pps. Muistakaahan muuten seurailla mun blogia seuraamalla google+:ssa tai painamalla liity tähän sivustoon nappia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti