torstai 28. tammikuuta 2016

Kuinka selvitä koeviikosta

Hajottaako koeviikko? Ei hätää, niin täälläkin :)

Kuinka selvitä koeviikosta? Erittäin hyvä kysymys! Koeviikko tuli taas hyvin salakavalan nopeasti ja tänä aamuna jo derivoin minkä osasin. Nytkin pitäisi lukea ruotsia, mutta päädyin nyt sitten tänne kirjottamaan fiiliksiä koeviikosta.

Monet, jotka tulevat lukioon pelkäävät ehkä ennakkoon koeviikkoa ja kuinka siitä selviää. Todellisuudessa koeviikko ei ole yhtään niin paha kuin voisi ajatella. Toki se hajottaa sen koeviikon ajan, mutta sitten kokeet voi taas unohtaa kuudeksi viikkoa. Eli ehdoton plussa koeviikkoon on ettei kokeista tarvii stressata koko ajan. Riittää kun stressaa sen koeviikon ja vähän ennen sitä.

Jos koeviikolla haluaa päästä mahdollisimman helpolla niin kannattaa tehdä suurin työ jakson aikana tunneilla ja kotona eikä jättää kaikkea viimeiseen iltaan. Jos näin kuitenkin pääsee käymään niin kyllä siitäkin on selvitty monta kertaa lukemalla kirja edellisenä iltana ja aamulla sitten kokeessa kirjottelee oikein hyviä esseitä. Koeviikolla kannattaa myös miettiä, että mitkä ovat ne kaikkein tärkeimmät aineet ja keskittyä panostamaan niihin ja saamaan niistä parhaat numerot. Aika ei aina riitä kaikkeen. Joskus on valittava nukkuuko vai lukeeko. Järki sanoo ettei ole mitään järkeä lukea mutta silti ei päästä itseään nukkumaan ennen kuin koko koealue on hanskassa - ja hanskat hukassa xd.

Lukemistakin kannattaa jaksottaa eikä lukea kaikkea kerralla vaan tehdä välillä jotain aivan muuta kuin opetella ruotsin sanoja, lukea Suomen teollistumisesta, tuskailla matikan laskujen kanssa tai kerrata saksan modaaliapuverbien erikoismerkityksiä.

Koeviikolla puhelin pitäisi haudata kyllä jonnekin hyvin syvälle suohon, sillä aina välillä erittäin mielenkiintoinen uskonnon kirja vaihtuu aivan huomaamattomasti puheliimeen ja huomaa itsensä selaamassa Instagramia tai snäppäämässä.

Myös hyvät lukueväät toimivat aina. Karkkipussi, suklaalevy, jäätelö...mitä näitä nyt on. En tiedä kyllä miten selviän tällä viikolla jostain uskonon tai historian kirjojen kahlaamisesta tämän herkkulakon kanssa... Mennää sit varmaa porkkanalla, kukkakaalilla ja kermaviilidipillä. :D Kui siistii!

Jotai vinkkejä teillä vielä koeviikosta kärsijöille? :)

Mielummin olisin nyt vaikka täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti