tiistai 18. huhtikuuta 2017

GEORGIA: Tamara Gachechiladze – Keep the faith


Georgia oli ensimmäisten joukossa valitsemassa edustuskappalettaan jo tammikuussa. Suuren karsintafinaalin voittajaksi selviytyi lopulta Tamara Gachechiladze, jonka oli tarkoitus edustaa maataan jo vuonna 2009 Stephane & 3G -yhtyeen jäsenenä, mutta heidän silloinen kappaleensa “We don’t wanna put in” diskattiin sääntöjen vastaisen poliittisen sanoman vuoksi. Heillä oli mahdollisuus vaihtaa kappaletta, mutta eivät siihen suostuneet. Tamara on sittemmin osallistunut useisiin paikallisiin ja kansainvälisiin musiikkifestivaaleihin ja luoviin tapahtumiin. Vuonna 2015 hän oli mukana Your fece sounds familiar nimisessä ohjelmassa, jonka hän voitti.

(Kuva: eurovision.tv)


Tällä kertaa Tamara nousee lavalle yksin ja esittää kappaleen nimeltä “keep the faith”, jonka on säveltänyt Georgiaa vuonna 2012 edustanut Anri Jokhadze. Sanoituksesta vastaa Tamara itse, jonka mukaan kappaleessa on vain yksi tärkeä asia ja se on sen välittämä viesti, jonka mukaan kaikissa tilanteissa pitää uskoa itseensä ja olla antamatta periksi.

Georgia esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa numerolla kaksi.Georgian kappale on niin kliseinen ja geneerinen Euroviisu balladi kuin olla ja voi. Samantyyppisiä kappaleita on vuosien saatossa kuultu hyvin monta eikä tämä tuo tähän genreen mitään uutta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kappale olisi huono. Nainen laulamassa voimaballadia harvoin on huono, ennemmin tämä on hieman tylsä ja moneen kertaan kuultu kappale. 3/5

En usko, että Georgialla on tänä vuonna kovinkaan suuria mahdollisuuksia finaaliin. Kappale ei ole erityinen ja huono esiintymispaikka vienee tältä viimeisetkin mahdollisuudet selvitä finaaliin.

Mitä pidätte Georgian kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti