perjantai 28. huhtikuuta 2017

PORTUGALI: Salvador Sobral – Amar pelos dois


Portugali tekee vuoden tauon jälkeen paluun viisulavoille Salvador Sobralin johdolla. Salvador valittiin maan edustajaksi perinteikkäässä Festival da Canção -laulukilpailussa, jossa hän esitti kappaleensa "Amar pelos dois". Salvador opiskelee psykologiaa, mutta hänen todellinen intohimonsa on musiikki. Asuessaan Yhdysvalloissa sekä Barcelonassa hän oli mukana useissa musiikki projekteissa ja vuonna 2016 hän julkaisi debyyttialbuminsa "Excuse Me"

(Kuva: eurovision.tv)

Salvadorin kappaleen "Amar pelos dois" on säveltänyt sekä sanoittanut hänen siskonsa Luísa Sobral, joka lukeutuu lupaavimpiin uusiin säveltäjiin Portugalissa. Hän julkaisi debyyttialbuminsa "The Cherry On My Cake" vuonna 2011 ja yhteensä hän on julkaissut neljä studioalbumia.

Portugali kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 9.


Portugalin kappale on tänä vuonna se, jota ihmiset rakastavat tai vihaavat. Välimaastoa löytyy vähemmän. Ensi kuulemalla en tätä noteerannut juuri ollenkaan ja ajattelin, että ompas tylsä ja hieman rasittavakin kappale. Nyt tätä useampia kertoja kuunnelleena tämä toimii joka kerran jälkeen aina paremmin ja paremmin. Tässä on jotain hyvin aitoa ja kaunista, joka rauhoittaa aina kuuntelemaan tämän ajatuksella. Myös Salvadorin esiintymistä on ilo katsella. Lopulta tämä toimii niin hyvin, että tämä ansaitsee 5/5.

Menestyksen kannalta Portugali on mielenkiintoinen tapaus. Vedonlyöjät uskovat tämän mahdollisuuksiin ja tämä on hyvinkin korkealla vedonlyöntilistoilla. Monet uskovat jopa tämän voittoon. Tämä voikin olla suuri yllättäjä voittotaistoon. Kuitenkin kappale on sellainen, että shokkiputoaminenkaan ei olisi mahdoton.

Kuinka Portugalin kaunis kappale vetoaa teihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti