keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

MALTA: Claudia Faniello – Breathlessly


Maltalla valittiin tänä vuonna edustajaksi Claudia Faniello, joka on yrittänyt lukuisia kertoja aiemminkin maansa edustajaksi. Hän on yrittänyt maansa edustajaksi ennen tätä vuotta yhteensä 10 kertaa vuosien 2006-2013 välisenä aikana ollen parhaimmillaan toinen kaksi kertaa. Nyt 29-vuotiaan Claudian veli Fabrizio Faniello on edustanut kaksi kertaa maltaa (2001 ja 2006) Euroviisuissa.

(Kuva: eurovision.tv)

Tänä vuonna hän kuitenkin voitti Maltan karsinnan kappaleellaan "Breathlessly". Kappale on hyvin perinteinen euroviisu-balladi, jonka Claudia tulkitsee vahvasti. Kappaleen ovat säveltäneet Philip Vella ja Sean Vella ja sen sanoituksesta vastaa Gerard James Borg. Philip Vella on yksi tunnetuimmista maltalaisista säveltäjistä ja hän onkin menestynyt ja palkittu niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin. Gerard James Borg on kirjoittanut viisi Maltaa edustanutta kappaletta mukaan lukien Ira Loscon kappaleen "7th wonder", joka jäi 12 pisteen päähän voitosta vuonna 2002. Hän oli myös mukana kirjoittamassa Venäjän vuoden 2004 kappaletta.

Malta kilpailee toisessa semifinaalissa viidentenä.


Claudian kappale on hyvin perinteinen euroviisu-balladi, joiden teko Maltalla osataan paremmin kuin hyvin. Kun kuuntelee tätä kappaletta ei voi varmaksi sanoa, onko tämä tältä vuodelta vai 20 vuotta sitten. Joku voisi sanoa kappaleen olevan vanhanaikainen, mutta ehkä tämä on ennemminkin ajaton. Tätä on helppo ja miellyttävä kuunnella, joten 4/5.

Maltan menestykseen tänä vuonna en jaksa uskoa. Vaikka Malta usein raatien suosikki onkin niin tätä kappaletta se tuskin siivittää finaaliin saakka. Malta tosin on aiemminkin yllättänyt finaalipaikoillaan, mutta tänä vuonna en siihen usko.

Mitä pidätte Maltan ajattomasta balladista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti