sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

ROMANIA: Ilinca & Alex Florea – Yodel it!


Romaniaa edustaa tänä vuonna Ilincan sekä Alex Florean duetto "Yodel it!". Kun Sveitsi lähettää tänä vuonna Kiovaan romanialaisen yhtyeen niin Romania lähettää Kiovaan jodlausta. Ilinca on ottanut osaa moniin laulukilpailuihin kotimaassaan Romanissa. 13-vuotiaana hän kilpaili Talent-kykykilpailussa, 14-vuotiaana X-Factorissa osana tyttöbändiä ja16-vuotiaana hän osallistui paikalliseen The Voice -kilpailuun. Alex Florea sen sijaan aloitti laulamisen 16-vuotiaana, kun Romaniaa vuonna 2006 edustanut Mihai Traistariu lähetti hänet musiikkikouluun ja sittemmin festivaaleille. 2014 hän osallistui X-Factoriin veljensä kanssa ja seuraavaana vuonna The Voice -laulukilpailuun.

(Kuva: eurovision.tv)

Ilincan ja Alexin kilpailukappaleen "Yodel it!" säveltänyt Mihai Alexandru. Hän sävelsi kappaleen alunperin sveitsiläiselle Timebelle yhtyeelle tarkoituksena lähettää kyseinen kappale Sveitsin Euroviisu karsintaan. Lopulta Timebelle lähetti kisaan eri kappaleen ja voitti karsinnan ja tämä kappale päätyi Ilincalle levytettäväksi. Featiksi valikoitui Alex Florea. Sanat kappaleeseen on tehnyt romanialainen laulaja/lauluntekijä Alexa Niculae.

Romania kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 6.


Ensi arvio tästä oli hyvin hämmentynyt. Jodlausta? Romanialta? Okei, hieman erikoista, mutta miksipä ei. Vaikka kappale onkin mielenkiintoinen ja erottuva niin minulla on ainakin hieman vaikea saada tästä otetta. Hieman sekava. 3/5.

Romanian kappale erottuu taatusti muista jodlauksen ansiosta, mutta tällaisten kappaleiden menestyspotentiaalia on aina mahdotonta arvioida. Todennäköisesti näemmä ja kuulemme tämän myös finaalissa, sillä Romania kerää aina kiitettävästi jo siirtolaisääniä. Vedonlyönnissä tätä on veikkailtu top 10, mikä voi olla aivan realistista.

Mitä piditte romanialaisesta jodlauksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti