maanantai 24. huhtikuuta 2017

ITALIA: Francesco Gabbani – Occidentali's karma


Tänä vuonna suuriin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Italia lähettää Kiovaan Francesco Gabbanin yhdessä tanssivan gorillan kanssa. Francesco jätti vuonna 2010 bändinsä Trikobalton, ja siirtyi soolo uralle. Yhtäkkiä hän kuitenkin päätti lopettaa esiintymiset, kunnes vuonna 2015 hänen levy-yhtiönsä BMG suostutteli hänet lähettämään kappaleen Sanremo musiikkifestivaalin tulokas kategoriaan. Hänen kappaleensa "Amen" voitti ja myi platinaa. Vuonna 2017 hän kilpaili jälleen Sanremossa, tällä kertaa pääsarjassa, ja voitti koko kilpailun kappaleellaan "Occidentali's karma". Kilpailun jälkeen kappale on noussut valtavaksi hitiksi ja jo nyt sillä on 50 miljoonaa näyttökertaa YouTubessa.

(Kuva: eurovision.tv)

Kappaleen Occidentali's karma Francesco on tehnyt yhteistyössä hänen veljensä Filippo Gabbanin, Fabio Ilacquan sekä Luca Chiaravallin kanssa. Fabio on opiskellut Milanossa Brera Academy of Fine Arts nimisessä koulussa, julkaissut omia levyjään vuodesta 2005 alkaen, mutta vuoden 2013 jälkeen hän on keskittynyt lähinnä säveltämiseen. Luca taas on erittäin menestynyt ja tunnettu säveltäväjä, joka on tehnyt kappaleita mm. Eros Ramazzottille, Nekille ja Laura Pausinille.

Suurena rahoittajamaana Italia pääsee suoraan finaaliin, mutta osallistuu äänestykseen ensimmäisessä semifinaalissa.


Italian kappale on hyvin monitasoinen. Se saattaa vaikuttaa aluksi vitsiltä, mutta kun sitä kuuntelee tarkemmin ja lukee englannin kielisiä sanoja on tämä kappale hyvin syvällinen. Olen myös iloinen, että kappale säilytettiin kokonaan italian kielisenä eikä sinne lisätty englannin kielisiä osuuksia pilaamaan kappaletta. Tässä artisti kuunteli fanien toivetta ja päätti olla lisäämättä englantia. 5/5, erittäin hyvä kappale.


Hyvin monella asteikolla mitattuna Italia vaikuttaa tässä vaiheessa erittäin vahvalta voittaja kanditaatilta. Sen YouTube videotaa on katseltu reilusti kaikkein eniten, se on vedonlyönnin vahvin suosikki, fanien ykkössuosikki ja lisäksi Italia on viime vuosina menestynyt muutenkin erinomaisesti.

Uskotteko Italian vievän tänä keväänä voiton kotiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti