sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

UNKARI: Joci Pápai – Origo


Yhdestä vuoden etnisimmistä kappaleista vastaa tänä vuonna Unkari ja heidän edustajansa Joci Pápai (oik. József Pápai) kappaleella "Origo". Jocin isä oli suuren romani-yhtyeen johtaja ja Joci valitsi isänsä tavoin musiikin tien aloittaessaan kitaran soiton neljä vuotiaana. Jocista olisi voinut tulla myös ammattilais koripalloilija, mutta hän valitsi muusikon uran. Hänen tiensä muusikoksi ei ole ollut helppo, sillä hän ponnistaa köyhästä perheestä ja on osallistunut useisiin kykykilpailuihin. Vuonna 2006 hän julkaisi ensimmäisen albuminsa ja on sen jälkeen kehittänyt musiikkiaan oman näköisekseen yhdistelmäksi modernia poppia ja romanimusiikkia.

(Kuva: eurovision.tv)

Hänen kilpailukappaleensa "Origo" edustaa myös tätä linjaa yhdistäen romanimusiikki, perinteistä unkarilaista tyyliä, räppiä ja elektronisia vaikutteita. Kappale on suurimmaksi osaksi laulettu unkariksi, mutta sisältää myös sanoja latinaksi sekä romaniksi. Joci on säveltänyt ja sanoittanut kappaleensa itse.

Unkari kilpailee toisessa semifinaalissa kahdeksantena.


Kappale on erittäin mielenkiintoinen etno-vivahteineen. Tällaiset kappaleet tuovat aina mukavaa vaihtelua Euroviisuihin. On myös mukava kuulla jälleen unkarin kieltä Euroviisu-lavalla. Kielivalintakin on virkistävä ja muista erottava tekijä englannin kielisten kappaleiden seassa. 5/5 Unkarin etnoilulle.

Unkarin kappale erottuu hyvin muista kappaleista ja Unkari on perinteisesti ollu vahvoilla puhelinäänissä, joten uskon Unkarin ponnistavan vahvasti tänäkin vuonna finaaliin. Ainoa, mikä voi karkottaa äänestäjiä on tuo räppiosuus. Usein räppiä sisältäneet kappaleet ovat saaneet Euroviisuissa kylmää kyytiä.

Mitä pidätte Unkarin kappaleesta?

2 kommenttia:

  1. En ollut seurannut tämän vuoden Euroviisukarsintoja ollenkaan kunnes istahdin kylmiltään katsomaan finaalia, kuullen biisit ensimmäistä kertaa. Unkari teki heti vaikutuksen ja nyt olenkin kelaillut biisiä Youtuben kautta useampaan kertaan. Siinä on jotain pakahduttavan kaunista... Toivottavasti Unkari pärjää! Niin ja kiitos jutustasi aiheeseen liittyen. Googlasin kun halusin lisätietoja esittäjästä ja biisistä ja löysin sivuillesi, missä olikin mukavasti tietoa aiheeseen liittyen =) Hienoa.

    VastaaPoista