torstai 20. huhtikuuta 2017

SAN MARINO: Valentina Monetta & Jimmie Wilson – Spirit of the night


The queen is back! Kolme kertaa San Marinoa (2012, 2013, 2014) edustanut Valentina Monetta tekee paluun Euroviisu-lavalle Kiovassa. Tällä kertaa hän on yhdistänyt voimansa amerikkalaisen laulajan Jimmie Wilsonin kanssa. Kahdella ensimmäisellä kerralla Valentina karsiutui finaalista, mutta viimeisimmällä kerralla hän siivitti San Marinon ensimmäistä kertaa ikinä finaaliin. Jimmie puolestaan on esiintynyt Yhdysvalloissa Michael Jacksonista kertovassa musikaalissa "Sisterella" sekä Barack Obamasta kertovassa musikaalissa "Hope".

(Kuva: eurovision.tv)

Heidän kilpailukappaleensa "Spirit of the Night" on säveltänyt kukas muukaan kuin itse Ralph Siegel. Siegel on mm. säveltänyt Nicolen vuoden 1982 voittokappaleen "Ein bischen Frieden" kaikki edelliset Valentinan Euroviisut. Kaiken kaikkiaan ennen tätä Siegelin tuotoksia on kuultu 24 kertaa euroviisulavalla. Kappaleen sanoituksesta vastaavat Jutta Staudenmayer ja Steven Barnacle. Jutta on saksalainen laulaja ja sanoittaja, jolla on vuosien kokemus esiintymisestä. Steven puolestaan on englantilainen muusikko ja lauluntekijä, joka on työskennellyt monien suurien nimien kanssa.

San Marino kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 11.


Valentinan paluu viisulavoille oli mieluinen yllätys, sillä onhan hän kiistämättä legenda ja kaikkein campeinta, mitä Euroviisuista voi löytää. Jimmie tulee sitten siinä mukana. Kappale on taattu Siegeliä eli se ei tuo mitään uutta vaan pitäytyy vanhassa tutussa. Modulaatiota modulaation perään. Love it! Ei tällä voisi muuta antaa kuin 5/5, koska Valentina ja San Marino. Mikäli tämän esittäisi joku muu ei tämä olisi ollenkaan näin hyvä.

San Marinon menestysmahdollisuudet taas ovat hieman heikohkot. Maa on ollut kerran vuonna 2014 finaalissa, kun Valentina heidät sinne viime esiintymisellään siivitti. En valitettavasti jaksa uskoa San Marinon finaalipaikkaan, vaikka mahtavaahan se olisi.

Mitä pidätte Valentinan neljännestä viisusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti