keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

NORJA: JOWST – Grab the moment

Norjaa edustaa tänä vuonna mielenkiintoinen kokoonpano nimeltä JOWST eli Joakim With Steen. Hän kiinnostui 15-vuotiaana punk rockista ja laulujenkirjoittamisesta. Musiikki opintojensa jälkeen hän työskenteli samaisessa koulussa opettajana, mutta sittemmin siirtyi ääni-insinöörin ja tuottajan hommiin. Vokaalit tähän kappaleeseen lainaa Aleksander Walmann, joka on kasvanut musikaalisessa perheessä. Hän on myös osallistunut The Voiceen, missä hän selviytyi finaaliin saakka. Tällä hetkellä Euroviisujen lisäksi hän valmistelee omaa materiaaliaan jukaistavaksi.

(Kuva: eurovision.tv)

JOWST on itse tehnyt kilpailukappaleensa "Greb the moment" ja teke prosessin aikaan hän on kysellyt palautetta ystäviltään fecebook ryhmän välityksellä. Sanat kappaleeseen on tehnyt Jonas McDonnell, joka on ollut mukana musiikin teossa 15-vuotiaasta lähtien. Monien genrejen jälkeen tällä hetkellä hän tekee akustista poppia.

Norja kilpailee toisessa semifinaalissa sijalla 13.


Norja kuulostaa tänä vuonna erittäin freesiltä ja tuoreelta näissä ympyröissä. Kappaleesta tulee hyvin vahvasti mieleen mm. The Weekend sekä Duft Punk. Voisin hyvin kuvitella tämän soimaan johonkin trendikkääseen eurooppailaiseen ravintolaan. Kappaleessa tapahtuu paljon, mutta kun tätä vertaa noihin edeltä mainitsemiini yhtyeisiin niin kyllä tämä niiden rinnalla hieman kalpenee. 4/5

Norjan menestysmahdollisuuksia on tänä vuonna hyvin vaikea arvioida, sillä kappale on kovin erityylinen mihin Euroviisuissa on totuttu. Kuinka siis suuri yleisö ottaa tämän haltuunsa ja ymmärtävätkö tuomarit tämän päälle. Moni asia vaikuttaa tämän menestysmahdollisuuksiin, mutta veikkaan, että norja nädään finaalissakin.

Mitä pidätte Norjan kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti