lauantai 1. huhtikuuta 2017

RANSKA: Alma – Requiem


Ranska valitsi tänäkin vuonna edustajansa sisäisesti. Tällä kertaa valinta osui nuoreen laulajattareen, pianistiin ja lauluntekijään Almaan. Alma on asunut useassa eri maassa ja näin kartuttanut kielitaitoaan. Vuosien varrella hän on asunut niin Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Italiassa, Belgiassa kuin kotimaassaan Ranskassa. Hänen mukaansa Euroviisut ovat upea mahdollisuus rikkoa rajoja maiden välillä ja tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaa.

(Kuva: eurovision.tv)
Kiovassa Alma esittää kappaleen nimeltä "Requiem". Kappale oli alunperin täysin ranskan kielinen, mutta siitä tehtiin kaksikielinen ja hieman muunneltu versio Euroviisuja varten. Muun muassa kertosäkeisiin lisättiin englantia. Kappaleen on tehnyt Nazim Khaled, joka vastasi myös Ranskan viime vuotisesta kappaleesta. Lyriikoita on ollut mukana tekemässä myös Alexandra Maquet.

Suurena rahoittajamaana Ranska pääsee suoraan finaaliin eikä joudu karsimaan semifinaalissa. Maa kuitenkin osallistuu äänestykseen toisessa semifinaalissa.


Ranskan kieli kuulostaa aina yhtä kauniilta eikä tämä kappele tee tässä asiassa poikkeusta. Kappale on todella virkistävä ja Alman ääni on erittäin miellyttävää kuunneltavaa. Englannin kieliset lisäykset olisin jättänyt tekemättä ja säilyttänyt tämän täysin ranskan kielisenä. Kuulostavat hyvin yllättäviltä ja päälle liimatuilta. Tästäkin huolimatta pidän tästä kappaleesta hyvin paljon, joten 5/5.

Menestyksen suhteen Ranska on hyvin vaikeasti arvioitavissa. Menestys voi olla erittäin hyvä kuten viime vuonna, kun Amir saavutti viidennen sijan. Toisaalta useaan kertaa Ranskan kappaleet ovat olleet hieman vaikeita muulle Euroopalle ja jääneet finaalin häntäpäähän. Jos veikata täytyy niin uskaltaisin povata tälle top 15 sijoitusta.

Mitä pidätte Ranskan Alman kappaleesta ja uskotteko sen menestyvän Kiovassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti