maanantai 10. huhtikuuta 2017

RUOTSI: Robin Bengtsson – I can't go on


Viime vuoden isäntämaata, Ruotsia, Kiovaan lähtee edustamaan Melodifestivalenin kappaleellaan "I can´t go on" voittanut Robin Bengtsson. Hän aloitti 13-vuotiaana soittamaan kitaraa ja sen lisäksi hän on soittanut useita vuosia trumpettia. Vuonna 2008 hän osallistui Ruotsin Idol-laulukilpailuun ja hämmästytti tuomarit äänellään. Tämän jälkeen hän on kiertänyt bändinsä kanssa ympäri Ruotsia. Viime vuonna hän kilpaili myös Melodifestivalenilla kappaleella "Constellation prize" sijoittuen viidenneksi. Musiikin lisäksi tärkeitä asioita hänelle ovat perhe, matkustaminen, autot sekä moottoripyörät.

(Kuva: eurovision.tv)

Kappaleen "I can´t go on" ovat säveltäneet ja sanoittaneet David Kreuger, Hamed "K-One" Pirouzpanah sekä Robin Stjernberg. David on menestynyt lauluntekijä, joka on ollut tekemässä kappaleita muun muassa Backstreet Boysille ja Britney Spearsille. Hän oli myös mukana tekemässä Sanna Nielsenin vuoden 2014 edustuskappaletta "Undo". Myös Hamed oli mukana tekemässä Sannan Euroviisukappaletta. Lisäksi hän on ollut tekemässä useita muitakin Melodifestivalenilla kilpailleista kappaleista. Robin sen sijaan tunnetaan parhaiten Ruotsin edustajana kotikisoista vuodelta 2013 kappaleella "You". 

Ruotsi avaa ensimmäisen semifinaalin.


Robinin kappale on tarttuva, moderni ja siihen on luotu kekseliäs lavaesitys, joka luo vahvan mielikuvan Dressmannin mainoksiin. Ruotsi lähettää siis jälleen kerran paketin, jolla on täydet mahdollisuudet menestyä. Taattua laatua siis jotenpa 5/5.

Tänä vuonna en kuitenkaan povaisi Ruotsille voittoa, vaikka vedonlyönnissä maa on kolmantena. Top 5 sijoitus on kuitenkin hyvinkin mahdollinen. Semifinaali Ruotsin pitäisi selvittää leikiten.

Mitä pidätte rakkaan naapurimme kappaleesta?

2 kommenttia: