tiistai 11. huhtikuuta 2017

ITÄVALTA: Nathan Trent – Running on air


Nathan Trent (oik. Nathanaele Koll) on 24-vuotias laulaja ja lauluntekijä Itävallasta. Tänä vuonna hän edustaa kotimaataan Euroviisuissa kappaleella "Running on air". Hän on kaksikielinen, sillä hänen äitinsä on kotoisin Italiasta ja isä Itävallasta. Kolmen vanhana hän alkoi käymään piano- ja viulutunneilla ja myöhemmin oli mukana useissa Innsbruckin kaupunginteatterin produktioissa. Nathan on osallistunut lukuisiin kykykilpailuihin Itävallassa sekä Saksassa ennen kuin pääsi opiskelemaan musiikkia Wienin yliopistoon ja valmistui sieltä viime vuonna.

(Kuva: eurovision.tv)

Omia kappaleitaan Nathan alkoi kirjoittaa olleessaan 11-vuotias ja on siitä lähtien kehittänyt omaa tyyliään. Itävallan televiosioyhtiö ORF kiinnostui Nathanin ensimmäisestä singlestä "Like It Is" ja päätti pyytää häntä Itävallan edustajaksin Kiovaan. Kilpailukappaleensa Nathan on tehnyt yhteistyössä Bernhard Penziasin kanssa.
Itävalta kilpailee toisen semifinaalin toisena kappaleena.


Tänä vuonna trendinä tuntuvat olevan hyvin nykyaikaiset ja radioystävälliset kappaleet. Myös Itävalta tarjoilee meillä sellaisen. Nathanin hyväntuulinen kappale tuo mieleen mm. Ed Sheeranin tuotannon. Kappale ei kuitenkaan herätä kovinkaan paljoa tunteita vastaan eikä puolesta. 4/5.

Veikkaan, että Itävalta tulee menemään monen yllätykseksi finaaliin, sillä tämä on helposti lähestyttävä kappale, joka aukeaa kuulijalla nopeasti. Myös raadit arvostavat todennäköisesti tällaisia kappaleita ja saavat niiltä mukavasti ääniä. Intensiivisisen live-esityksen avulla finaalissa top 20 -sijoitus on hyvinkin mahdollinen.

Mitä piditte Itävallan kappaleesta ja uskotteko sen menestykseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti