torstai 13. huhtikuuta 2017

MAKEDONIA: Jana Burčeska – Dance alone


Makedonia luottaa tänä vuonna 23-vuotiaaseen Jana Burčeskaan, kun hän lähtee Kiovaan kilpailemaan "Dance alone" nimisellä kappaleella. Ensimmäistä kertaa Jana tuli julkisuuteen, kun hän osallistui Makedonian Idol-kilpailuun ja sijoittui siinä viidenneksi. Tämän jälkeen hän osallistunut yli 60 tapahtumaan, jotka ovat tukeneet vähäosaisia. Hän on ollut myös UNICEFin lähettiläs ja hän on kampanjoinut väkivallattomien koulujen puolesta. Vuonna 2012 Jana osallistui Skopje Fest -nimiseen ohjelmaan, joka silloin toimi Makedonian Euroviisukarsintana. Hän osallistui kilpailuun myös vuosina 2013 ja 2015, mutta näinä vuosina ohjelmaa ei käytetty maan Euroviisukarsintana.

(Kuva: eurovision.tv)

Makedonian kappaleen "Dance alone" ovat säveltäneet Joacim Perrson, Alex Omar, Bobi-Leon Milanov sekä Florence A. He ovat säveltäneet monia muitakin kappaleita Euroviisuihin sekä työskennelleet mm. Kelly Clarksonin, John Legendin, Kylie Minoguen, Lady Gagan, Jonas Brothersin, Selena Gomezin sekä Armin Van Burenin kannsa.

Makedonia esiintyy toisessa semifinaalissa neljäntenä


Makedonialla on tänä vuonna mielestäni yksi parhaista kappaleista. Kappale ei  kuulosta ollenkaan Makedonian kappaleelta, eikä oikeastaa edes Euroviisulta. Voisin kuvitella tämän kappaleen hyvin esimerkiksi juurikin Selena Gomezin esittämäksi. Erittäin vahva kappale, joka ansaitsee 5/5.

Makedonian kappale kuulostaa pitkästä aikaa tuoreelta ja uskonkin, että se siivittää maan vahvasti finaaliin ensi kertaa sitten vuoden 2012. Janan koreografi, Ambra Succi, on sama, joka suunnitteli viime vuonna Poli Genovan (Bulgaria 2016) menestyksekkään esityksen sekä Loreenin (Ruotsi 2012) voittoesityksen. Toinen semifinaali lienee lisäksi ensimmäistä helpompi läpäistä. Finaalissa pitäisin top 10 sijoitusta täysin mahdollisena.

Mitä pidätte Janan kappaleesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti