tiistai 25. huhtikuuta 2017

KREIKKA: Demy – This is love


Kreikassa valittiin tänä vuonna sisäisesti edustustehtävään maan oma supertähti Demy. Hän on muusikko, laulaja sekä näyttelijä, joka on noteerattu niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin. Demyn musiikillinen ura alkoi jo varhain, kun hän aloitti pianon soiton jo ennen koulun alkuakin. Myöhemmin hän alkoi ottaa myös laulutunteja. Demy ei halua katergorisoida itseään mihinkään tiettyyn genreen vaan hänen musiikkinsa onki sekoitus jazzia, soulia, rock n’ rollia ja r’n’b:tä.

(Kuva: eurovision.tv)

Demyn kilpailukappaleen "This is love" on säveltänyt Dimitris Kontopoulos, joka on vastuussa monista menestyneistä Euroviisuista. Yhteensä kuudesti (2007 Valko-Venäjä, 2008 Ukraina, 2009 Kreikka, 2013 Azerbaidzan, 2014 & 2016 Venäjä) hänen kirjoittamaansa kappaletta on kilpaillut Euroviisuissa. Kappaleen sanoituksesta vastaavat ruotsalainen laulaja/lauluntekijä/tuottaja John Ballard sekä kreikkalainen lauluntekijä, Demyn veli, Romy Papadea.

Kreikka kilpailee kymmenentenä ensimmäisessä semifinaalissa.


Odotin Demylta paljon hänen aikaisempien näyttöjensä perusteella ja niin odotti moni muukin. Lopputulos oli kuitenkin hienoinen pettymys. Perus hyvä up-tempo bilebiisi, mutta ei mitään kovin erikoista. Sanat ovat erittäin kornit eivätkä millään lailla mielenkiintoiset. Parempaankin Kreikassas olisi pystytty. Nyt tämä vaikuttaa hieman Kontopouloksen pöytälaatikon tyhjennykseltä. Tästä huolimatta tai sen takia 4/5.

Kreikka palaa vuoden tauon jälkeen todennäköisesti finaalikantaan, sillä tämä kappale kuitenkin erottuu ensimmäisessä semifinaalissa balladeista. Esiintymispaikka Portugalin ja Puolan välissä myös korostaa tätä, mikäli live-show on hyvä niin kuin Kreikalla yleensä onkin.

Täyttikö Demy teidän odotuksenne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti