perjantai 7. huhtikuuta 2017

VENÄJÄ: Julia Samoilova – Flame is burning (vetäytyi)


Venäjän valitsi sisäisesti Kiovan viisuihin edustajakseen Julia Samoilovan, joka on ollut niin Venäjän X-Factorin finalisti kuin esiintynyt Shotsin talvi Paralympialaisten avajaisissa vuonna 2014. Jo lapsena Komin tasavallasta kotoisin oleva Julia nautti esiintymisestä perhejuhlissa ja jo 13-vuotiaana hän alkoi esiintymään klubeilla. Lapsesta saakka Julia on ollut pyörätuolissa, sillä hän sairastaa perinnöllistä lihasrappeuma tautia.

Julian kappaleen ovat tehneet Leonid Gutkin, Netta Nimrodi ja Arie Burshtein. Leonid on ollut mm. mukana kirjoittamassa Venäjän vuosien 2013 ja 2015 kappaleita.

(Kuva: Eurovision.tv)
Julian osallistumisessa on kuitenkin ongelma, sillä hän on esiintynyt vuonna 2015 Venäjän valtaamalla Krimillä ja täten matkustanut Venäjältä Krimille. 22. maaliskuuta 2017 Ukraina ilmoitti asettaneensa Samoilovan kolmeksi vuodeksi maahantulokieltoon epäiltynä Krimin niemimaalla käymisestä rajarikollisesti jonkin muun kuin Ukrainan tasavallan valvonnassa olevan raja-aseman kautta. Tämä on aiheuttanut paljon keskustelua niin Ukrainassa, Venäjän ja EBU:n välillä. Asiaan on ehdotettu sovinto ratkaisuja, mutta toistaiseksi sopua ei ole syntynyt. On mm. esitetty, että Julian maahantulokielto tulisi voimaan Euroviisujen jälkeen tai hän esiintyisi etänä Venäjältä. Nämä ehdotukset eivät kuitenkaan ole menneet toistaiseksi läpi.

Tämän hetkisessä poliittisessa tilanteessa tämä tilanne on erittäin mielenkiintoinen. Venäjän tarkoitusperistä on hyvin vaikea tietää, mutta en usko niiden olevan täysin puhtaat. Viime vuosina Venäjälle on buuattu esityksen aikana ja sen jälkeen. Halusiko Venäjä tällä valinnalla estää ne, sillä olisihan se sydämmetöntä buuata pyörätuolissa istuvalle laulajalle. Halusiko Venäjä saada Ukrainan näyttämään huonolta mediassa, kun se joutuu kieltämään lakiensa tähden vammaisen laulajattaren maahantulon. Länsi mediassa asia nähdään laajasti, mutta Venäjän tiedotusvälineissä todennäköisesti niin, että Ukraina näyttää entistäkin huonommalta. On myös esitetty arvioita, ettei Venäjällä ole aikomustakaan osallistua Ukrainan Euroviisuihin ja tämä on hyvä tapa saada näkyvyyttä ja sen jälkeen vetäytyä dramaattisesti viime metreillä.

Kuinka ollakkaan, toivottavasti asiaan saadaan ratkaisu ja Julia pääsee esiintymään Kiovassa. Ihmiset myös usein sanovat, että Euroviisuihin ei saisi sotkea politiikkaa, mutta todellisuushan on, että pohjimmiltaan tämä on hyvinkin poliittiinen kilpailu. Tällä hetkellä se on kuitenkin aivan äärimmillään ja mennyt täysin överiksi. Mikäli tilanteeseen ei saada kaikkia tyydyttävää ratkaisua EBU tulee varmasti miettimään sanktioita tilanteeseen.


Venäjä kilpailee toisessa semifinaalissa numerolla 3.

Venäjää edustaneet maailmanparannuslaulut ovat usein olleet hyvin epäuskottavia ja teennäisiä, mutta tämän kappaleen kohdalla todella uskon, mitä laulaja laulaa. Ensimmäisellä kuulemalla kappale kuulosti halvalta ja ei mitenkään erityisen hyvältä, mutta kerta kerralta tämä kappale sulatti minut. Todella toivon, että tähän konfliktiin saadaan järkevä ratkaisu ja Julia pääsee esiintymään Euroviisulavalle, sillä se on hänen unelmansa.

Mikäli Julia osallistuu Euroviisuihin, semifinaalipaikka on melkolailla itsestäänselvyys. Finaalissa top 10 sijoitus on täysin mahdollinen, mutta voittoon en usko.

Pidättekö kappaleesta ja mitä luulette onko osallistuminen vain Venäjän provokaatiota vai ovatko he vilpittömin aikein liikkeellä?

EDIT/16.4. Venäjä ilmoitti 13.4., ettei osallistu tänä vuonna Euroviisuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti